Здраве и красота

Летните аромати, които ще ни завладеят

Какъв парфюм да изберем за най-топлия сезон

19.06.2020г. / 11 07ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Времето се затопля, лятото е почти тук и положителното настроение все повече ни завладява. Тежките и наситени аромати, които използвахме през зимните месеци отстъпват мястото си на по-леки парфюми, с повече нотки на цитрус и цветя. И така, както сменяме гардероба си за различните сезони, минавайки от вълна и кашмир на коприна, така трябва да преминем и от по-зимните аромати на летни парфюми, с които да зарадваме сетивата си. 

През лятото всеки желае да се почувства по-свежо, по-леко, елегантно, без натрапчиви и силни аромати. Затова и едни от най-предпочитаните парфюми са тези с плодови нюанси, които с лекота ни пренасят, само със силата на аромата си, на екзотични и прекрасни дестинации.

Дамски парфюми

Може да е лято и да сме по-лежерни, но има нещо, което никога не бива да напуска една жена, а това е блясъкът. Сиянието около нея е задължително. Има аромати, които допринасят за това бляскаво и магично усещане за неповторимата женственост.

Такъв дамски парфюм е луксозният аромат "Cinéma" от Ив Сен Лоран. Обаятелен, съблазнителен, с нотки на ванилия, бели цветове и жасмин, той ще ви обгърне в нежен облак и ще ви направи още по-неустоима.

Неподражаемата женственост, която винаги се забелязва и трудно може да бъде забравена, се дължи най-вече на неповторимите аромати. Комбинация от нотки, които създават уникалност, е това, което жадува всяка жена. Един от новите аромати, пуснат през 2019-а е "Idôle" на Lancôme, който е специално за жените, търсещи увереност, нежност, женственост.

За елегантните изживявания през лятото са ни необходими и стилни аромати. Миксът от цветни нотки на касис, фрезия, роза, допълнен от нюанси на амброксан и топла ванилия в парфюмната вода "Sì" на Армани, ще ви придаде изисканост и чувственост.

Един от любимите ни моменти през лятото е слънчевият залез. Красив, романтичен, сътворен с приказни нюанси на розово, жълто, оранжево, с една дума: съвършенство. За такива прелестни моменти са подходящи и такъв тип леки, магически аромати като свежият цветен парфюм Calvin Klein Eternity Summer 2020.

Той съчетава няколко аромата като виолетка, италиански бергамот и пустинна роза, допълнен от фини нотки на жасмин и джинджифил, на фона на кокосова вода. Идеалният дамски парфюм за вашите летни и незабравими вечери на плажа, романтични разходки с любимия човек.





Мъжки парфюми

Господата са суетни не по-малко от дамите и в това няма нищо лошо. Напротив, грижата за външния вид, за излъчването на един човек говори много за отношението към самия него. Мъжете държат на едно основно нещо през лятото, а то е да се чувстват свежи. Топлите месеци могат да се превърнат в истинско предизвикателство, когато сме навън по цял ден, забързани в задачи и ангажименти, а високите температури поставят тялото на изпитание. В тези моменти на помощ идват силните мъжки парфюми, които допринасят за усещането за свежест и енергия.

Такъв подходящ аромат е Clinique Happy for Men, който ще гарантира вашето добро настроение през целия ден, благодарение на чудесния микс от нотки на лайм, мандарина, лимон, допълнени от есенции от фрезия, момина сълза и роза.

Силно дървесната основа съчетава акорди на кедър, гуаяково дърво, кипарис и мускус, които придават на аромата Clinique Happy for Men сила и загадъчност.

Освен аромат, придаващ свежест и енергия, мъжете търсят сила. Мъжката тоалетна вода Paco Rabanne Invictus е предназначена за абсолютния герой, на когото боговете пращат изпитания, но в същото време го покровителстват. В този аромат се съчетават есенции от кора на грейпфрут, пачули, амбра и гваяково дърво. За търсачите на силни и интензивни усещания подобни парфюми са прекрасен избор.

Ако търсите подходящ аромат за летните вечери, насочете се към микс от изтънчени арабски ориенталски нотки, свежи цветни акорди и лека пикантност. Подобна комбинация ще откриете в мъжкия парфюм Dunhill Signature Collection Arabian Desert, чието необичайно съчетание определено ще ви впечатли и трудно ще напусне мислите ви.

Снимки: notino.bg

Коментирай
Свободно време