Здраве и красота

5 цветя, които се грижат за красотата ни

Богати на антиоксиданти

02.07.2020г. / 10 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Винаги е хубаво, когато край нас има красиви и приятно ухаещи цветя. Някои от тях имат невероятни ползи за красотата и здравето на кожата и косата. Вижте кои да направите част от вашата ежедневна грижа.

Роза

Розата се използва от хилядолетия за повече красота. Някои източници дори твърдят, че Клеопатра също е ползвала розова вода за своята кожа. Дали е така, няма как да знаем със сигурност, но в наши дни можем да поглезим себе си с розово масло, розова вода. Розата освен че има великолепен аромат, който ни кара да забравим всичко негативно, действа хидратиращо, успокоява възпалението и балансира естествените нива на pH на кожата. Специалните розови листенца, от които се правят козметични продукти, са богати на антиоксиданти, които помагат за укрепване на кожните клетки и регенериране на кожните тъкани.

Розова вода за кожата около очите

Лавандула

Когато искате да елиминирате стреса ви трябва аромат на лавандула. Когато искате да забавите появата на бръчки, да изсветлите пигментните петна, да хидратирате сухата кожа и облекчите зачервяването и болката, в резултат на акне, отново се доверете на лавандулата. Етеричното масло от това растение има способността да детоксикира, да се бори с вредното влияние на свободните радикали.

Най-добрите етерични масла за жени

Хибискус

Цветовете на хибискуса също като тези на розата се използват от векове за повече красота. Известни със своите свойства на регенерация на клетките, които могат да подмладят кожата ви отвътре. Маслото от хибискус например, дава добри резултати при пигментни петна, прави кожата по-сияйна. Също така е богато на антиоксиданта витамин С, който спомага за синтеза на колаген, стяга кожата.

Етерични масла при целулит

Свързани статии

Бяла лилия

Бялата лилия е друго цвете, което може да ползваме за повече здраве и красота на кожата и косата. Известна е с това, че съживява и сгъстява косата, укрепва космените фоликули, намалява косопада, помага за синтеза на колаген, действа укрепващо на кръвоносните съдове, намалява риска от появата на пигментни петна. Бяла лилия може да се намери под формата на маски, концентрат.

Жасмин

Цветовете на жасмина съдържат антиоксиданти. Маслото от жасмин е отлично средство за подобряване тена на кожата, забавя появата на възрастови петна, намалява вредите на околната среда, подхранва я в дълбочина и подобрява нейната еластичност.

Коментирай