Здраве и красота

Натурален серум за растеж на гъсти мигли

С масло от ему

18.08.2020г. / 04 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена мечтае да има гъсти и пленителни мигли, с които да подчертае още повече обаянието на погледа си. Всеки грим стои по-красиво и наситено върху гъсти и здрави мигли. Вместо да поставяте изкуствени мигли върху очите си, които изискват куп грижи и поддръжка, а са и скъпи, насочете се към стимулиране на естествения растеж на вашите мигли чрез натурални серуми и богати на здравословни вещества масла.

Една чудесна рецепта за домашен серум за гъсти мигли, включваща обогатяващо и подхранващо натурално масло от австралийско ему, кокосово масло, масло витамин Е и рициново масло, доставя невероятни хранителни вещества на миглите, карайки ги да растат по-бързо и по-гъсти.

Рициновото масло е богат източник на омега-3 и 6 мастни киселини, протеини и витамини, които насърчават растежа на космените фоликули.

Как да подсилим миглите?

Натуралното масло от австралийско ему може да се намери и у нас. То е изключително богато на противовъзпалителни вещества, хидратиращите и антистареещите му вещества проникват в дълбочина, подхранвайки кожата и косъмчетата на миглите.

Кокосовото масло има познати дълбоко хидратиращи и подхранващи свойства за кожата, косата и миглите благодарение на мастните си киселини и подхранващи витамини.

Няколко тайни за красиви мигли

Състав на серума за гъсти мигли:

  • 1 супена лъжица рициново масло;
  • 1 супена лъжица масло от ему;
  • ½ супена лъжица кокосово масло;
  • 2 капсули масло витамин Е.
Свързани статии

Разтопете кокосовото масло на водна баня за няколко минути. В шишенце с плътно затваряща се капачка смесете всички съставки, като след добавянето на всяка разклащате много хубаво. След пълното охлаждане на серума и смесването на съставките можете да го прилагате върху миглите си.

С помощта на капкомер дозирайте 1-2 капки на всеки клепач, като с помощта на памучен тампон масажирате изключително нежно. Може да използвате и пръстите си. За най-добри резултати правете ритуала вечер, за да може серумът да попие в дълбочина. На сутринта измийте.

Серумът може да се използва всеки ден.

Коментирай
Свободно време