Здраве и красота

Как да предотвратите цъфтежа на краищата на косата

5 прости начина да запазите здравината на косата

21.07.2020г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Цъфтежът на краищата на косата е едно от най-ужасните неща за всяка жена. Разслоените косъмчета помрачават красотата на косата и я правят да изглежда увехнала, безжизнена, изтощена и неподдържана. Никоя дама не иска това. За да предотвратите появата на цъфтеж на краищата на косата трябва да се постараете в грижата за нея. С няколко стъпки и промени в грижата си за косата можете да намалите риска от поява на цъфтеж.

5 лесни и бързи трика за красива коса

Избягвайте твърде много обработки с химикали

Макар че разцепените краища се появяват по естествен начин след известен период от време и не могат да бъдат избегнати, честотата на появата им все пак може да бъде драстично намалена. Ако използвате по-малко химикали за косата си, нейната жизненост ще се подобри значително. Сведете до минимум стилизантите, които отслабват здравината на косъма и го правят уязвим към накъсване и цъфтеж.

Как правилно да поддържаме къдрава коса – 10 съвета

Подстригвайте редовно

Най-здравословно е косата да се подстригва през около 3 месеца. Ако искате да стимулирате растежа ѝ, да я предпазите от цъфтеж без да намалявате от дължината ѝ, просто отнемайте по няколко милиметра от нея на всеки три месеца. Това е достатъчно, за да я поддържате жизнена и красива.

Какво разкрива косата за здравето ви?

Намерете най-подходящата рутина за вашата коса и се придържайте към нея

Няма универсални съвети за здрава коса, предпазена от цъфтящи краища. Всеки тип коса има индивидуални особености и според тях се определя грижата за нея. Проследете кое се отразява добре на вашата коса и го включете в рутината си за красота.

Свързани статии

Инвестирайте в добра маска за коса и балсам

Липсата на влага в косъма често води до неговото разрушаване и разделянето на краищата. Добрият хидратиращ балсам и подхранващата маска за коса са от съществено значение за предотвратяването на накъсването и цъфтежа на краищата.

5 аминокиселини за здрава и красива коса

Избягвайте нагряващи уреди

Всички нагряващи уреди са вредни за косата, най-вече за краищата, които са най-крехки и уязвими. Независимо дали пресата или машата ви за коса са последен писък на технологията и са снабдени със специален слой, който предпазва косата, тя все пак страда от нагряването. Колкото по-често използвате нагряващи уреди за коса, толкова по-бързо структурата на косъма в краищата ще се разрушава.

6 грешки при миене на косата, които да избягвате

Коментирай