Здраве и красота

Правила за грима за жени над 40 години

Как да се гримираме, така че да не подчертаваме бръчките и да изглеждаме по-млади

29.07.2020г. / 13 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тенденциите в грима идват и си отиват, но не трябва да се съобразяваме с тях абсолютно задължително и на сляпо, защото има един по-важен фактор, който трябва да имаме предвид и това е възрастта. Във всяка декада от живота на една жена кожата се променя. В 40-те си години трябва да сме по-бдителни към това какъв грим прилагаме върху кожата си, за да изглежда тя по-млада и да не подчертаваме още повече появилите се бръчки и фини линии. Ето няколко съвета за тази цел.

Какво се случва с кожата, когато не носим грим

Изберете течен фон дьо тен, а не пудра

Дами на 40+ години е добре да ползват течни формули във фон дьо тените, а не прахообразни или под формата на пудра, защото те се вмъкват в бръчките и ги подчертават още повече. Пудрата също се събира на най-неподходящите места, които иначе искате да прикриете, като така се получава обратният ефект. За разлика от прахообразните формули течните текстури в грима се разнасят добре и прилепват елегантно и невидимо върху кожата. Сливат се с нея и това помага за създаване на по-млад и свеж вид.

4 причини да не пропускате нанасянето на база за грим

Подберете внимателно цветовете за вашите устни според тена на кожата

С напредване на възрастта жените по естествен път губят част от обема на устните заради намаления синтез на колаген в тялото. Избягвайте червено, тъмни лилави тонове, тъмнокафяво червило, които допълнително смаляват устните. Изберете цвят, който се съчетава добре и по естествен начин с тена на кожата ви. Розово, прасковено, телесно с добавен блясък са цветовете, които правят устните по-пухкави.

Нанасяйте руж на места, на които по натурален начин се образува руменина

Много жени прилагат тъмен или бронзов руж под скулите с надеждата да направят лицето си по-слабо. Този лош опит за контуриране обаче често влошава визията вместо да я подобрява. Особено за жените над 40 години това е неподходящ избор. Вместо това се концентрирайте върху леки прасковени или розови тонове руж, които да нанесете по естествената линия на скулата. Концентрирайте се върху самата скула и „ябълката“ на бузата.

5 начина, по които гримът се отразява на любовния ви живот

Никога не оставяйте червилото ви да се размаже

Така нареченото мигриране на червилото е лоша стратегия в грима за над 40-годишни. Когато червилото се размаже и се озове в малките бръчки около устните, то ги подчертава още повече и ви състарява. Предотвратете това, като фиксирате червилото с молив в същия цвят. С негова помощ ще очертаете точно контура на устните и няма да позволите на червилото да излиза от него.

Коментирай