Здраве и красота

3 хидратиращи маски за коса през лятото

Връщат жизнеността на изсушената коса

15.08.2020г. / 16 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косата е много уязвима през лятото, защото слънцето и сухият горещ въздух я изсушават и увреждат. За да я хидратирате отново и да ѝ върнете жизнеността е необходимо да я подхраните с подходящите натурални съставки. Направете си домашни хидратиращи маски за коса, които са подходящи за регулиране на загубата на влага от косъма през лятото.

Маска с мед, яйца и ябълков оцет

Смесете 1 чаена лъжица мед, 1 яйце и 1 супена лъжица ябълков оцет. Нанесете маската върху влажна коса и оставете да подейства 30-40 минути. След това изплакнете. Маската е подходяща за дълбоко хидратиране на косъма. Яйцето осигурява блясък на косъма от корена до върха. Медът има противовъзпалителни свойства и съдържа дълбоко подхранващи вещества, които обогатяват скалпа и косата. Ябълковият оцет обогатява цвета на косъма и действа като ексфолиант.

Маска с кокос, захар и етерично масло

Смесете 2 супени лъжици кокосово масло, леко разтопено, 4 чаени лъжици захар, 5 капки ментово масло и 2 капки масло от чаено дърво. Разбъркайте добре и нанесете върху влажна коса. Оставете да действа за 30 минути след като сте масажирали поне 3 минути. Маската хидратира, обогатява косата с хранителни вещества и стимулира регенерацията на увредения от летните условия косъм.

Маска с канела и кокосово масло

Тази маска е мощен антиоксидантен начин да подхраните и хидратирате косата си, за да ѝ върнете жизнеността и блясъка, а и за да стимулирате растежа. Смесете равни части канела на прах и кокосово масло. Нанесете сместа върху влажна коса и оставете да действа отново около 30-40 минути. След това измийте. Канелата и кокосовото масло подобряват кръвообращението в скалпа и подхранват косъма от корена. Това помага за възстановяването му от летните атмосферни условия, за хидратиране и ревитализиране.

Коментирай