Здраве и красота

Домашен спрей против изпотяване на краката през лятото

Убива лошата миризма

17.08.2020г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

През лятото се изпотяваме повече заради жегата. Изпотяват се и краката ни, което създава условия за поява на лоша миризма, гъбички, бактерии и кожни проблеми. Неприятната миризма, която се носи от краката ви може да ви създаде проблеми и да предизвика неудобни ситуации, особено ако се налага да събуете обувките си някъде.

За да сложите край на проблема с лошата миризма на краката, опитайте нещо от природата. Направете си домашен спрей против миризливи крака през лятото, който помага и за намаляване на изпотяването.

Как да се отървем от лошата телесна миризма?

Свързани статии

Съставките на спрея против лоша миризма на краката са само две – водка и етерично масло от чаено дърво. Водката е на спиртна основа и няма силна остатъчна натрапчива миризма при употреба. Тя има дезинфекциращи свойства, убива бактериите и гъбичките. Чаеното дърво също има много мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства. То свива порите на кожата и намалява изпотяването.

Какво причинява лошата телесна миризма?

Смесете ¼ чаша водка с около 3-4 капки масло от чаено дърво. Разклатете много добре в бутилка със спрей помпичка. След като сте сигурни, че съставките са се смесили, затворете бутилката и напръскайте краката. Можете да пръскате и вътре в обувките. Пръскайте по 2-3 пъти на ден краката си с този спрей и ще забравите за изпотяването и лошата миризма.

Коментирай