Ако ви е омръзнало да отделяте часове наред в оформянето на маникюра си и да чакате няколкото пласта лак да изсъхнат, значи имате нужда от нов подход. Опитайте няколко полезни трика, с които ще накарате лака си да съхне по-бързо и ще спестите време. 

Как да се лакираме без да се омазваме?

Изберете бързосъхнещ лак

Когато избирате лак за нокти, следете на етикета да пише бързо съхнещ ефект, гел ефект или нещо подобно, което да подсказва, че времетраенето за съхнене е намалено. Това е една добра стратегия, с която всеки път лакът ви ще изсъхва за няколко минути. 

Невероятно бърз трик за сушене на лака

Прилагайте тънки и равномерни слоеве лак

Дори да не сте избрали бързо съхнещ лак, ако прилагате много тънки пластове от него и ги разпределяте прецизно и равномерно, лакът ще изсъхне много бързо. Няма да се образуват мехурчета и няма да се размазва лесно, дори след като е засъхнал. 

Бързо съхнещ топлак

Както е важно лакът да е бързо съхнещ, същото важи и за топлака. Ако всички пластове, които нанасяте върху ноктите са с бързо изсъхващ ефект, маникюрът ви ще е готов за минути, а вие ще сте готови за натовареното си ежедневие. 

Как да запазим лака върху ноктите си за по-дълго?

Снимка: istock

Приложете спрей за готвене 

Ако не разполагате със специално масло за бързо съхнене на лака за нокти, можете спокойно да използвате спрей за готвене, олио или зехтин. Нанесете по една капка на всеки нокът. Натуралните масла ускоряват съхненето на лака и правят маникюра много бляскав.  

Още по темата

Накиснете ноктите в студена вода

Ледената вода стяга лака и ускорява неговото съхнене. След като се лакирате, изчакайте 1 минута и натопете пръстите си във ваничка със студена вода. Изчакайте 2-3 минути и сте готови. 

6 хитри употреби на лака за нокти

Студен въздух 

Можете да използвате вентилатор или студената струя на сешоара ви за коса. С помощта на студения въздух лакът ще изсъхне по-бързо.