Здраве и красота

3 упражнения при разширени вени

За по-добро кръвообращение

29.08.2020г. / 10 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако страдате от спукани капиляри или разширени вени, знаете че е важно не само да поддържате хранителен режим и здравословно тегло, но и да имате редовна физическа активност. Вижте 3 упражнения, които ще ви помогнат да подобрите кръвообращението. 

Каране на колело

Карането на колело, велоергометър, стимулира мускулите на прасеца и поддържа кръвта да тече в правилната посока. Ако не разполагате със спортно оборудване, може да изпълнявате следното упражнение. Легнете по гръб върху постелка за гимнастика и повдигнете краката си във въздуха със свити колена. Сега започнете да ги движите така, сякаш карате колело. Ако се изморите направете кратка почивка и опитайте отново. Гърбът ви може да остане плътно на земята или да е леко повдигнат, ако искате да постигнете и двоен ефект, стягайки коремните мускули. 

Махове с крака

Още едно упражнение, което не изисква специално спорно оборудване, но ако се изпълнява редовно ще спомогне за подобряване на кръвообращението. Легнете по гръб на постелка за гимнастика. Повдигнете единия крак, като той трябва да е изпънат в коляното. Задръжте горе 1-2 секунди и след това направете същото движение с другия. Ако можете, малко преди повдигнатият крак да докосне отново земята повдигнете другия. Този лек интензитет ще помогне да стегнете и коремните мускули, освен че краката ви ще се почувстват по-добре.

Също така може да изпълнявате и странични махове, като за всеки крак направете 3 серии с по 12-15 повторения.

Свързани статии

Напади

Подобряват кръвообращението и стягат дупето и бедрата. Важното при изпълняването на нападите, както и при останалите упражнения, е да сте направили хубава загрявка на цялото тяло. При изнасянето на единия крак, гърбът трябва да е изправен, а не да навеждате торса напред. Ръцете може да са пуснати покрай тялото или поставени на кръста, а ако сте по-напреднали, може да изпълнявате напади и с леки тежести. Изнесете левия или десен крак напред, така че да опише ъгъл от 90 градуса. Задръжте 1-2 секунди и се върнете в изходно положение. Направете 3 сери по 10 повторения за всеки крак. 

Снимки: istock

Коментирай