Здраве и красота

Домашни желирани бонбони за имунитет и при болки в гърлото

Богати на витамини и минерали

25.09.2020г. / 11 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В сезона на настинките и грипа често добавяме към менюто си даровете на природата, които ни помагат да засилим имунитета си. Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме една лесна рецепта (не е подходяща за деца, тъй като е пикантна) за домашни желирани бонбони с много витамини. Приятни на вкус, те ще ви помогнат да подсилите имунитета си, като може да ги хапвате и при неразположения в гърлото.

Ще ви бъдат необходими:

  • кората на 1/2 лимон;
  • 3-4 с.л. мед;
  • 2 с.л. настърган джинджифил;
  • 1/4 ч.ч. лимонов сок;
  • 4 ч.л. желатин на прах.

Измийте лимона добре. След това с помощта на ренде настържете около 1/2 от кората му. Обелете джинджифила и също го настържете. Добавете го заедно с лимоновата кора към 700 мл вряща вода. Оставете да къкри около 10-15 минути, а след това прецедете с фина цедка. Добавете лимоновия сок и меда, след което оставете да изстине до стайна температура.

Свързани статии

Сложете желатина и върнете сместа отново на котлона. Желатинът трябва да се разтвори, но не и да завира, затова изберете ниска температура. Изсипете сместа в подходящ съд и сложете в хладилник за 2-3 часа. След това премахнете от формата, нарежете с нож и съхранявайте желираните бонбони в подходящо бурканче.

При неразположения в гърлото и за подсилване на имунитета взимайте по 2-3 бонбона на ден.

По идея на tasty.

Коментирай