Здраве и красота

10 съвета за идеален грим през есента (Снимки и видео)

Няколко препоръки от известния гримьор Кирил Гуцов

12.10.2020г. / 11 17ч.
Мария Дуковска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В третия епизод от влог поредицата "Ето как" известният гримьор Кирил Гуцов ни демонстрира как можем да си направим красив есенен грим. Негов модел бе инфлуенсърът Теодора Тодорова. По време на live епизода Кирил отговори на множество зрителски въпроси и даде ценни препоръки как да се гримираме през студените месеци и да се радваме на красив и съвършен грим.

Подбрахме 10 от неговите съвети, а всички останали може да видите и чуете от видеото по-долу.

1. Не пропускайте базата за грим. Тя дава матиращ завършек и е сред задължителните продукти. Винаги я нанасяйте надолу, защото така смалявате порите и кожата изглежда по-гладка. Ако я нанасяте нагоре, порите ще изглеждат по-широки. На всяка база ѝ трябват няколко секунди да попие и нанасянето е лесно. 

 

2. Фон дьо тен през есента и зимата - нанасяйте го всеки ден, защото предпазва от изсушаване и измръзване. Кожата става по-гладка, когато се нанася фон дьо тен. Нанасяйте го с потупване, а не с търкане. С потупващи движения се нанася по-покривно.

3. Задължителните продукти за всеки са според типа кожа и според личността - кой какво харесва. Но Кирил подчерта, че е задължителен фон дьо тен, който е съобразен с типа кожа - ако кожата е мазна той да е матиращ, а ако е суха - хидратиращ.

4. За прикриване на капиляри и пори - нанасяйте достатъчно база за грим, като може да опитате и с база за клепачи. След това нанасяте фон дьо тен, коректор и запечатвате с пудра. Това би трябвало да прикрие добре капиляри и по-широки пори. 

5. За есенния грим Кирил препоръчва да включваме винаги прасковен или розов руж за блясък. Според него заради модерното контуриране на лицето, което много дами правят, се загубва сияйността му и затова той съветва да се нанася прасковен или розов руж, дори и съвсем малко, но той е задължителен, за да придаде свежест на лицето.

6. През този сезон актуалните цветове за червила и сенки ще са земните тонове, както и тези на скъпоценните камъни

7. Нанасяйте сенки с блясък с плоска четка, тъй като с други четки или апликатори блясъкът пада навсякъде, а не само в зоната на клепача, която искате. Върху четката може да напръскате и малко фиксиращ спрей за грим, за да запазите сенките.

8. За нанасяне на фон дьо тен и коректор Кирил препоръчва да се използва четка с плосък завършек, защото с повечето кръгли четки по-трудно се навлиза в зони като околоочната например. 

9. Котешкото око ще е на почит през тази есен, сподели Кирил. Лесен начин да нанесете очна линия е първо да я маркирате с молив и след това върху него да сложите очната линия.

10. И за финал: когато се гримирате, не бързайте. Отделяйте време за визията си, запознайте се с гримовете си, за да знаете как да ги използвате най-добре.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Още полезни и интересни съвети от опитния гримьор вижте видеото:

Коментирай