Здраве и красота

Есенна подхранваща маска за коса с листа от къри

Помага при косопад и насърчава растежа

16.10.2020г. / 11 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косата е особено уязвима през есента. Заради промяната на времето и атмосферните условия, косъмът става податлив на накъсване, начупване и увреждане, които влошават външния вид и текстурата на косата. Освен това през есента е много вероятно косата да започне да пада по-интензивно. Косопадът през този сезон се счита за нормално явление, но това не означава, че не можете да му противодействате.

Протеинови маски за коса

С помощта на една великолепна есенна маска за коса с листа от къри и кокосово масло можете да върнете жизнеността на косата си, да я хидратирате през есента и да я накарате да заблести отново. Маската е богата на мастни киселини и протеини, от които се нуждае косата, за да върне плътността си и да започне да расте отново нормално.

Съставки:

  • 10-12 пресни листа къри;
  • 2 супени лъжици кокосово масло.

Как кафето намалява косопада и прави косата по-здрава

В тенджера загрейте кокосовото масло и листата къри, докато листата се огънат и щръкнат. Свалете от огъня. Изчакайте кокосовото масло да изстине до поносима за скалпа температура. Нанесете го върху кожата на главата и косата. Втрийте добре. Изчакайте 20 минути, докато проникне добре в косата. След това измийте с шампоан и изплакнете.

Топ 3 маски за изтощена коса

Най-големите ползи от тази маска са свързани с намаляване на косопада през есента, дълбоко хидратиране на косата и скалпа, както и стимулиране на нормалния растеж на косъма.

Коментирай
Здраве и красота