Красивият маникюр се нуждае не просто от перфектни цветове и бляскав завършек, а преди всичко е важно ноктите ви да са здрави. За да заздравите ноктите си можете да използвате домашно направен серум за нокти, съставен от полезни натурални етерични масла. Този серум подхранва ноктите и кожичките, стимулира растежа и прави ноктите по-здрави и по-малко податливи на увреждане. 

Домашният серум за заздравяване на ноктите съдържа масло от жожоба, сладък бадем и лавандула. 

Маслото от жожоба се абсорбира лесно от кожата и ноктите. То попива добре и подхранва в дълбочина. Маслото от сладък бадем има хидратиращо и обогатяващо свойство. Насърчава оздравителните процеси в ноктите, помага за премахване на оцветяването и стимулира заздравяването. 

Най-добрите масла за нокти и кожички

Съставки на домашния серум за здрави нотки: 

  • 3 супени лъжици масло от жожоба;
  • 1 и ½ супени лъжици масло от сладък бадем или рициново масло;
  • 10 капки масло от лавандула. 

Още по темата

По желание можете да замените маслото от лавандула с масло от розмарин, цитронела, чаено дърво, евкалипт, грейпфрут или семена от моркови. 

7 витамина и минерала за здрави нокти

Пригответе серума, като просто смесите всички съставки в стъклено шишенце с плътно затварящ се капак. Разклатете леко, за да се смесят маслата. Изчакайте 24 часа преди да използвате серума, за да може различните масла да се смесят напълно. 

Нанасяйте от серума с помощта на капкомер по една капка на всеки нокът. Оставяйте да действа за през нощта за най-добри резултати. 

Антистареещ серум за кожа без бръчки