Здраве и красота

Лунна диета за ноември

Да елиминираме токсините

02.11.2020г. / 10 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В началото на всеки нов месец поглеждаме към фазите на Луната, които ще ни ориентират в кои дни да спазваме лунната диета. Някои може би ще попитат дали сезонът е подходящ за подобна диета. Лунната диета ни помага да елиминираме не само част от излишните течности в организма ни, но и токсини. Когато тялото ни е задръстено от токсини, се повишава значително рискът от по-чести настинки, в дългосрочен план развиване на по-сериозни здравословни проблеми. Лунните фази се случват 3-4, много рядко 5 дни в месеца. В рамките на 24 часа приемаме само течности, като вода, пресни сокове, билкови чайове.

Чайове за баланс на чакрите

Спазването на прочистващи дни има редица ползи за здравето. Консумираме повече течности, тялото ни е добре хидратирано. Елиминирането на токсините ни прави по-енергични, подобрява вида на кожата, не сме толкова подпухнали в лицето, повишава се нашата концентрация, елиминираме водно тегло. 

Разтоварващите дни на лунната диета могат да ни послужат като една основа за по-здравословен режим на хранене през всеки сезон. Много хора смятат, че зимата трябва обилно да се храним с въглехидратни зеленчуци, повече червено месо, тестени изделия.

Свързани статии

Това увеличава само риска от покачване на излишните килограми, влошаване на някои показатели като кръвна захар, холестерол. Есенното и зимно хранене трябва да е балансирано и да не прекаляваме с консумацията на определен вид храни. 

6 вкусни сока за млада кожа

Ето защо, след приключването на всяка лунна фаза, захранете организма си постепенно с млечни продукти, зеленчуци, нетлъсто месо и намалете до минимум колбаси, пакетирани храни, тестени закуски и сладкиши. Така ще бъдете в добра форма и здраве през есента и зимата. Запишете си и фазите на луната за месец ноември:

  • 8.11.2020 г. – 15:38 часа – последна четвърт;
  • 15.11.2020 г. – 07:54 часа – новолуние;
  • 22.11.2020 г. – 06:54 часа – първа четвърт;
  • 30.11.2020 г. – 11:29 часа – пълнолуние.
Коментирай