Здраве и красота

Мазна кожа – 5 начина да направите грима по-дълготраен

Нашите 5 съвета ще ви помогнат да маскирате образуването на прекомерен себум

13.11.2020г. / 13 21ч.
Аз жената
Мазна кожа – 5 начина да направите грима по-дълготраен

Момичетата с мазна кожа често изпитват затруднения, когато избират декоративна козметика. Повечето фон дьо тени, пудри и бронзанти допълнително усложняват проблема и само след няколко часа омазняването е налице. Нашите 5 съвета ще ви помогнат да маскирате образуването на прекомерен себум, за да се чувствате комфортно в кожата си.

1. Използвайте основа за грим

Мазната кожа изисква използването на основа, благодарение на която гримът ще изглежда еднакво добре в продължение на часове. Ако имате комбинирана кожа, можете да приложите само върху проблемните зони, брандът Chanel предлага отличен избор от основи както за лице, така и само за клепачи. Не е нужно да наслоявате много козметични продукти – нанесете праймер, след като сте почистили лицето си, като пропуснете крема за лице.

2. Не прекалявайте с пудрата

Въпреки популярното мнение, че пудрата спира прекомерното омазняване, то прекаленото нанасяне, ще доведе до обратен ефект, като принуди порите да произвеждат още повече себум. Използвайте безцветна пудра, която да разнесете с голяма четка само върху зоните, които са проблемни. В случай на прекомерна употреба, използвайте навлажнен бюти блендър, за да попиете продукта.

3. Носете матиращи кърпички

Независимо колко съвършен изглежда гримът ви сутрин, ако кожата ви е склонна към омазняване, това ще се отрази на визията ви през деня. Матиращите кърпички съдържат пудра, която ще абсорбира излишното омазняване, връщайки перфектния вид на грима.

4. Търсете oil-free продукти

Тъй като епидермисът сам произвежда повече от достатъчно себум, изберете продукти, които не съдържат масла и са некомедогенни. Това гарантира, че декоративната козметика няма да запуши порите и ще сте една стъпка по-далеч от появата на несъвършенства.

5. Козметика за мазна кожа

Заложете на съставка като гликоловата киселина, която да присъства в продуктите ви за ежедневно почистване. Също така, веднъж или два пъти седмично използвайте глинени маски, базирани на каолин или бентонит, които естествено абсорбират излишното омазняване и успокояват раздразненията.

Коментирай