Здраве и красота

4 маски за стегната и млада кожа около очите

Намаляват подпухването

02.12.2020г. / 12 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата около очите е много фина и деликатна. Обикновено тя подсказва за първите признаци на стареене. В зоната около очите липсват мастни жлези, които да подхранват кожата. Затова е важно да нанасяме редовно специална козметика за околоочен контур, като в допълнение може да се поглезим и с маски, специално направени за тази част от лицето. Освен с предлаганите в аптечната мрежа, можем да се погрижим и с такива, приготвени у дома. Вижте няколко идеи.

Маска за очи от розова вода и краставица

Краставицата е богата на аскорбинова киселина и фитохимикали, които спомагат за стягане и успокояване на кожата. Розовата вода също успокоява и хидратира кожата, придавайки ѝ повече свежест. За да си направите тази околоочна маска ще ви трябва сок от краставица. Ако не разполагате със сокоизтисквачка, смелете малко по-малко от ½ краставица в блендер или кухненски робот. Прецедете през цедка или марля.

Маската за лице на Джесика Алба с кокосово масло и кафе

Добавете към сока около 1-2 с. л. розова вода. Потопете памучни тампони за почистване в сместа и ги приложете върху долния и горния клепач. За тази цел просто разрежете тампоните на полумесеци, настанете се удобно на дивана, докато маската действа. След 15 минути може да изплакнете и да нанесете подходящ крем.

Маска с кафе, ако клепачите са ви подпухнали

Кафето тонизира по невероятен начин кожата, както на тялото, така и на лицето. За да си приготвите тази маска, комбинирайте 2 ч. л. утайка от кафе с 1 белтък. Белтъкът също има стягащо свойство, но и помага за подобряване тена на кожата. Комбинирайте добре двете съставки и ги нанесете в областта на долния клепач. След 10 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

4 етерични масла, които да включите в грижата за кожата

Маска при фини линии около очите

Две са съставките в грижа за фината кожа – белтък, който стяга и намалява появата на бръчки и витамин Е – незаменим антиоксидант, който се бори със свободните радикали и подхранва кожата в дълбочина. Разбийте 1 белтък и добавете към него съдържанието на една капсула витамин Е или 5 капки от витамина. Нанесете маската в областта на долния клепач и особено там, където се образуват така наречените бръчки “пачи крак“. Изплакнете след 10 минути и нанесете околоочен крем.

Свързани статии

Дълбоко подхранваща маска за околоочен контур

Ще ви бъдат необходими витамин Е и кокосово масло. Двете съставки бързо ще подхранят кожата ви и ще забавят появата на нови бръчки при редовно прилагане на маската (само ако имате добра поносимост към съставките). Комбинирайте 2 ч. л. кокосово масло, може и разтопено, но не топло и съдържанието на 1 капсула витамин Е. Напоете два памучни тампона и ги поставете върху долните клепачи. След 15 минути изплакнете и ако е необходимо нанесете подходящ крем.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати