Здраве и красота

5 домашни антистареещи маски против бръчки

С натурални продукти

04.12.2020г. / 09 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките са най-големият враг на кожата. Неизбежни са с времето, но пък е възможно максимално да намалим видимостта им и да забавим стареенето на кожата с помощта на някои прекрасни домашни антистареещи маски с натурални продукти. Можете да си ги приготвите вкъщи. Ето и няколко рецепти.

Домашни пийл-оф маски за лице за красива кожа

Яйчен белтък

Това е най-лесната маска против бръчки, която можете да си направите в домашни условия. Намажете лицето си с белтък и го оставете да действа 20 минути. Белтъкът има свойството да стяга кожата и да ѝ придава по-жизнен вид. Той помага за изглаждането на фините линии и бръчките.

Белтък, мед и масло от чаено дърво

Смесете една чаена лъжичка мед с белтък и 4-5 капки масло от чаено дърво. Разбъркайте много добре и нанесете върху чиста и суха кожа. Оставете да подейства 20 минути и изплакнете добре. Тази маска има антистареещ ефект, но е подходяща и при акне, тъй като има противовъзпалително действие.

Маски за лице от китайската медицина

Банан, извара и мед

Бананът е естествен бустер на колагена. Той е важен компонент в борбата с бръчките. Намачкайте добре 1 узрял банан, 4 супени лъжици извара и 2 чаени лъжици мед. Разбъркайте много добре и направете еднородна смес. Нанесете я обилно върху кожата. Оставете да действа 15 минути преди да измиете с хладка вода. Маската подхранва кожата много добре и в голяма дълбочина, като изглажда фините линии и несъвършенствата.

Свързани статии

Извара, зехтин, лимонов сок

Изварата съдържа млечна киселина, която е естествено средство за почистване на кожата. Тя стимулира синтеза на колаген и обновяването на клетките. Това прави кожата по-млада и мека. Смесете ½ чаша извара с 4 супени лъжици зехтин и 1 чаена лъжица лимонов сок. Разбъркайте добре. Ако трябва пасирайте. Нанесете върху лицето за 20 минути и премахнете с розова вода с помощта на памучен тампон. Измийте с хладка вода.

Как да носите предпазна маска без очилата ви да се запотяват?

Извара и куркума

Куркумата е много наситена с антиоксиданти, което я прави прекрасна срещу бръчките. Смесете 2 чаени лъжици куркума с ½ чаша извара. Разбъркайте добре и нанесете върху лицето за 15 минути. Измийте с хладка вода.

Коментирай