Здраве и красота

5 диети за здравословен старт на 2021 година

За повече здраве

30.12.2020г. / 08 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Настъпването на новата година винаги е свързано с поставянето на нови цели, които включват и начина ни на хранене. Решаваме, че диетата започва от 1 януари и понеже е трудноизпълнимо, започваме да отлагаме промяната за следващия ден, за понеделник... Защо се случва това? Защото очакванията ни са да следваме режим, който ни обрича на глад, нервност, усещане за слабост, а още по-големите ни очаквания са в рамките на най-много месец да свалим излишните килограми.

Казано накратко, грешно поставените цели са тези, които ни пречат да подобрим фигурата и здравето си. Но винаги има начин да поправим това. Днес споделяме с вас 5 диети, които във времето си са доказали своите положителни ефекти върху изгарянето на излишните калории. Намерете онзи план, който е подходящ за вашата динамика на живот.

Не на последно място не забравяйте и за редовната физическа активност, която допълнително ще ви мотивира да се грижите добре за здравето си през 2021 година.

Ползи от средиземноморската диета, плюс рецепти към нея

Един чудесен вариант на здравословно хранене, който помага за отслабване, детокс на тялото, подобряване на общото здравословно състояние. Без излишен стрес, с голямо разнообразие от полезни храни, за едно здравословно начало на новата година.

Диетата DASH и нейните полезни вълшебства

Според някои специалисти по хранене това е една от най-ефективните диети за отслабване, но и подобряване на общото здравословно състояние. Удобен план, при който не се налага да пресмятате калории и да гладувате.

Сиртуин диетата, с която Адел отслабва

Адел изглежда феноменално и не крие своя хранителен режим, за който е характерна консумацията на определен вид храни в суров вид, които спомагат не само за отслабването, но и за това да бъдем по-здрави.

Диета 16:8 или така нареченото периодично гладуване

Чували ли сте за периодичното гладуване? Някои хора, които искат да свалят излишни килограми, го включват като част от своя хранителен режим. Периодично гладуване и гъвкав план с редица ползи за здравето.

Лесно отслабване с диетата Веган до 6

Много световноизвестни личности са приели веганството като начин на хранене, някои от тях са Бионсе, Бил Клинтън, Натали Портман, Алиша Силвърстоун и други. Може ли веганството да помогне в отслабването? Според Марк Битман, който е експерт по хранене – може. Неговата книга „Веган до 6“ запознава читателите с принципа на това хранене. Повече за диетата вижте тук.


Коментирай