Здраве и красота

Бижутата, които ще ви откроят на коледното парти

08.12.2020г. / 14 46ч.
Аз жената
Бижутата, които ще ви откроят на коледното парти

За мнозина декември е най-натовареният месец в годината, защото тогава има най-много партита и социални ангажименти. Почти навсякъде по света хората празнуват Коледа и Нова година, което означава, че няма начин как да се избегнат коледните събирания.

Подбрахме няколко вида сребърни и златни бижута Сомаха, които ще ви откроят на партитата по Коледа и ще разчупят вида Ви. На всички ни е писнало от едни и същи модели бижута, които нито изглеждат уникално, нито допринасят с нещо за тоалета. Заради това и изготвихме тази статия, за да не допускате да бъдете с посредствени бижута.

Изберете голямо колие

Големите колиета, които обхващат цялото деколте, винаги са имали специално място на официалните вечери. Още по времето на Наполеон и императрица Жозефина, тези колиета са били популярни сред дамите във висшето общество. До 1920 г. всички ги боготворят, но след това настъпва време на застой и през следващите 60-70 години, дамите се връщат към късите и тънки верижки с висулки. Това естествено е добре, защото големите колиета остават да се носят само от най-смелите и привилегировани дами в обществото. Слагайки такова колие, означава, не само че дамата е смела и иска да акцентира на това, ами и че е с висок статут в обществото.

Сложете си дълги обеци

Със сигурност трябва да пробвате да си сложите дълги обеци, това не е въпрос, който се обсъжда. Обеците имат една-единствена функция, да опишат в рамка лицето и да привлекат вниманието на хората. Дългите обеци са едно от най-често срещаните бижута по празничните вечери, приеми, церемонии с награди и т.н. По друг начин казано, червен килим без дълги обеци не минава.

Голям пръстен с камък

Още през 1920 г. на мода излизат големите златни пръстени със скъпоценни камъни. Някои хора и до днес ги наричат коктейлни пръстени, защото са толкова официални, че се носят предимно по коктейли и събития. Всъщност, преди са се носели само по тези поводи, днес можем да видим дами и в ежедневието си с такива. Майсторите бижутери влагат цялата си фантазия в тези пръстени и това си личи по абсолютно различните един от друг модели. Те използват най-разнообразни скъпоценни камъни, дори диаманти, като с тях образуват фигури. Основата на тези пръстени е или златна или сребърна. Коктейлните пръстени са надписани отвътре, ако не с името на този, който ги носи, то с бижутерската къща, която ги е изработила. По този начин всеки може да разбере кой е направил това парче на изкуството.

Сложете си брошка

Да, това не е някаква шега, защото от няколко модни сезона насам брошките се завръщат и го правят грандиозно. Световните дизайнери винаги налагат по-нетрадиционни бижута постепенно, така че очакваме през новата година брошките да са навсякъде. Тоест, ако сложите една на коледната Ви рокля, няма да сгрешите. Има обаче условност, не всяка жена знае как да сложи брошката по начин, по който да не изглежда отживелица. Със сигурност не трябва брошката да се слага отпред на гърдите, може да се сложи на тънка презрамка или на колана на дадена рокля. Друга тенденция е брошката да я закачите на една от обеците Ви.

Диадема, тиара или корона?

Бижутата, които прибират косата и имат някакъв акцент са може би най-типичните бижута за XX век. Тиарите и короните са се превърнали в бижута на висшето общество, въпреки че често ги виждаме и по сватби. При всяко положение, те са символи на лукс и просперитет. Не е нужно да има някакъв бал, а то вече и почти не се организират такива, за да може една дама да си сложи тиара или корона. По-скромната форма е диадемата, която също е доста използвана. Безспорно, най-красивите диадеми и тиари са изработени от бяло злато и са със скъпоценни камъни.

Изберете някое от тези бижута и го добавете към коледния Ви тоалет, по този начин всички погледи ще бъдат вперени във Вас. Можете да комбинирате тиара с голямо колие, което обхваща цялото деколте. Можете да си сложите брошка на колана и да я съчетаете, като материал и скъпоценни камъни, с дълги висящи обеци. Голямо колие и коктейлен пръстен също е една добра комбинация, така че действайте смело.

Коментирай
Свободно време