Здраве и красота

Пилатес упражнения за стягане на ядрото на тялото

За по-добър баланс и красива фигура

21.12.2020г. / 14 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пилатес е невероятен начин да стегнете цялото си тяло без изключение. Пилатес помага не само за отслабване, но и за стабилизиране на мускулатурата, което я прави по-способна не само да гори повече калории и мазнини, но и да помогне в подобряването на стойката. Тялото се движи по-леко, когато е добре стегнато.

Ядрото на тялото, където се намира центърът на тежестта му в основата на гърба и таза, където се срещат важни групи мускули, е важно да бъде стегнато. Когато ядрото ни е в добро състояние, тялото ни има добър баланс и сме значително по-способни да развиваме останалите групи мускули, извайвайки красиво и здраво тяло.

Въздушна йога – новата любима активност на жените

За да подобрите стабилността на тялото, неговата сила и издръжливост, опитайте няколко пилатес упражнения, които можете да правите вкъщи и които ще ви помогнат не само да стегнете тялото, но и да облекчите болките в гърба.

Ножици

Легнете по гръб. Намерете позата на гръбнака, в която усещате естественото му положение. Стегнете добре коремните мускули. Свийте краката в коленете и ги вдигнете над бедрата и таза. Започнете да ги отпускате последователно, като падащият напред крак се разгъва.

Активности, с които да изгорите 500 калории за час

За да добавите още трудност към упражнението, изпънете и двата крака и започнете да ги редувате, подобно на разминаваща се ножица. Направете 2 отделни серии с по 8 повторения. Вдишвайте при сгъване на краката, издишвайте при разгъване.

Птица-куче

Упражнението птица-куче се изпълнява, като застанете на ръце и колене. Раменете са в една ос с ръцете ви, а коленете са в една ос с таза, така че гърбът ви да е идеално прав. Вдигнете десния си крак и го изпънете назад така, че да се изравни с гърба. Направете същото с противоположната ръка – изпънете я право напред.

3 тренировки, които помагат за улесняване на раждането

Внимавайте да не мърдате и да не изкривявате гърба си. Движете само ръцете и краката. Редувайте противоположните ръка и крак. Вдишвайте при изпъване на крайниците, издишвайте при връщането им в стоеж.

Повдигане на таза

Застанете в позата, която бяхте заели при птица-куче. Подпрете пръстите на краката си на пода. Започнете леко и плавно да повдигате таза си с колене нагоре. Вдишвайте при връщането на коленете към пода, издишвайте при повдигането на таза. Направете 8 повторения.

Постигане на хормонален баланс чрез йога – акцент във втория влог „Ето как“

Птица-куче с повдигане на таза

За да направите упражнението още по-трудно и предизвикателно за ядрото ви, направете 8 повторения от комбинация между птица-куче и повдигане на таза от тази позиция. Изпълнете птица-куче, като редувате ляв крак с дясна ръка, десен крак с лява ръка и веднага след това повдигнете таза си от тази позиция.

5 начина да подобрите тренировките с ходене

Коментирай