Здраве и красота

Чай от кимион и джинджифил за отслабване

Вкусна и ароматна напитка

15.12.2020г. / 09 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Процесът на отслабване и това дали ще бъде успешен и с дълготраен ефект, зависи от няколко фактора. Меню, което сме съобразили според нуждите на нашето тяло, калориен дефицит, редовна спортна активност, която надграждаме във времето. Към изготвянето на менюто не бива да забравяме за подправките, които допринасят за намаляване на излишните килограми. Тук може да разгледате някои добри примери.

Приготвени под формата на чай, те са ароматно допълнение към режима ни. Днес споделяме с вас за чая от кимион и джинджифил. Вижте защо да опитате тази комбинация.

Семената от кимион са богати на калий, желязо и фибри както и витамините С, Е и К, антиоксиданти и фосфор. Добавянето им в здравословното диетично меню може да помогне за процеса на отслабване, подобрявайки храносмилането, намалявайки запека. Кимионът ще ви осигури и активната съставка тимохинон, която спомага за детокса на тялото. В допълнение, ароматният кимион увеличава и усещането за ситост, което е важно, когато се опитваме да отслабнем.

Джинджифилът е подправка, която все по-често намира място в нашите рецепти. Хубаво е да си припомним, че той облекчава стомашни неразположения, действа противовъзпалително и стимулира храносмилателната система. Така например, консумацията на джинджифилова вода преди закуската, а и не само, намалява задържането на излишни течности, но и помага за детокса и намаляване на водното тегло. Джинджифилът има и термогенен ефект, който подобрява метаболизма и изгарянето на излишните калории. Също като кимиона, намалява усещането за глад.

Свързани статии

Двете подправки в комбинация са чудесни за направата на чай, който да подпомогне процеса на отслабване, елиминиране на токсините и излишните течности.

Как да си приготвите напитката?

Към 500 мл вряща вода добавете 1 с. л. семена от кимион и 1 с. л. настърган корен от джинджифил. Оставете да ври около 5 – 7 минути, след което прецедете. Нека напитката се охлади няколко минути и по желание може да добавите малко мед.

Коментирай