Здраве и красота

Как да ползвате лимони за красива кожа на лицето

Лимоните стягат и озаряват кожата

17.12.2020г. / 12 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада.“ – Дейл Карнеги

Всеки е чувал тази мисъл. Ние на шега бихме я променили на направете си маска за лице. Лимоните са чудесни плодове, изобилстващи от витамин С. Важният антиоксидант ни помага да поддържаме силен имунитета си, но е важен също така и за синтеза на колаген, благодарение на който кожата ни е по-дълго време гладка и еластична.

Фрешът от лимони в комбинация с други полезни плодове и зеленчуци се превръща в напитка за здрава и красива кожа. Но лимоновият сок е подходящ и за домашните ни маски за лице. Той намалява пигментните петна и има стягащо действие. Може да се комбинира с белтък, пюре от банан или папая, с алое вера.

Вижте още 4 предложения за това как да се разкрасите със свежия лимон. Правете ги 1-2 пъти седмично, като избягвайте нанасянето им в зоната около очите.

Мед и лимон за блясък

Медът има овлажняващ ефект върху кожата ви, а в комбинация с пресен лимонов сок кожата е не само мека, но и блестяща. Какво ви е необходимо, за да си направите тази чудна грижа за лице? В купичка смесете 1 с. л. мед, 1 ч. л. вода и 1 ч. л. пресен лимонов сок. Разбъркайте добре и намажете предварително почистената и суха кожа. След 15 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Маска с хума

Има различни видове глина, за някои от тях може да прочетете тук. Хумата е чудесна за детокс на кожата, за стягане, изглаждане на фините линии, намалява дразненията върху кожата, намалява секрецията на себум, което я прави подходяща грижа за по-мазните кожи.

Необходими съставки за вашата разкрасяваща маска:

  • 1 с. л. хума;
  • 1 с. л. кисело мляко;
  • 1 ч. л. мед;
  • няколко капки лимонов сок.

Всичко се смесва добре. Маската се нанася върху чиста и суха кожа. След 10 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Етерични масла при подпухнали очи

Маска с брашно от нахут или ядково брашно

Ако не разполагате с чудесното брашно от нахут, смелете в кухненски блендер няколко сурови бадема. От тях също ще се получи фино брашно, което освен че е подхранващо е много добър пилинг за кожата.

Свързани статии

Към 1 с. л. от брашното се добавят 1 с. л. мед, няколко капки лимонов сок и няколко капки чиста вода или розова вода. Всичко се разбърква добре. Маската се нанася с леки масажни движения. Масажирайте няколко секунди и оставете върху лицето за 10-15 минути. След изплакване с хладка вода може да нанесете подходящ крем.

Маска с куркума и лимон

Куркумата има противовъзпалителни свойства. Нанасянето ѝ върху кожата като маска може да помогне за предотвратяване на фотостареенето, появата на акне. Към ¼ ч. л. куркума на прах добавете 1 с. л. вода или розова вода, ако имате, 1 ч. л. мед и 1 ч. л. сок от лимон. Получената каша се нанася върху чиста и суха кожа на лицето. След 15 минути изплакнете и нанесете подходяща козметика.

Коментирай