Здраве и красота

Разкрасяващи маски за очи за всяка зодия

Подхранват и озаряват кожата

02.01.2021г. / 07 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Зодия Везни – Маска с краставица и алое вера

Ако нямате алое може да си направите маската само с краставица. Трябва ви сок от нея. Просто я направете на пюре и прекарайте през цедка. По желание добавяте малко алое и напоявате добре в тази комбинация памучни тампони, които след това прилагате на горния и/или долния клепач. Студената краставица мигновено ще озари погледа ви. Ако в края на деня очите ви са уморени, приложете тампоните и върху горния клепач. Така ще отнемете умората.

Зодия Скорпион – Маска с кисело мляко и сода за хляб

Комбинация, която не само стяга, но и намалява торбичките под очите и тъмните кръгове. Ако нямате торбички или тъмни кръгове, просто заменете содата с канела. Направете си гъста паста от мляко и сода/канела, нанесете я в областта на долния клепач. След 10 минути маската се изплаква и се нанася подходящ крем.

Зодия Стрелец – Маска с бадеми и мляко

Суровите ядки, смлени на фино брашно, са чудесен ексфолиант за кожата, но в зоната на околоочния контур трябва да работите много леко и внимателно, тъй като кожата е много деликатна. Бадемите премахват мъртвите кожни клетки. Смелете няколко ядки на брашно и добавете към тях кисело или прясно мляко. Трябва да се получи гъста каша. Деликатно я нанесете и оставете да действа 10 минути.

Коментирай