Здраве и красота

48-часов хранителен план за разтоварване

Намалява обиколката на талията

28.12.2020г. / 09 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Празничната трапеза всяка година ни изкушава да опитаме от всичко на нея. Някои дори наричат коледното и новогодишно преяждане „отпускане на душата“. Но апетитът ни много бързо започва да се усеща по отеснелите панталони, подпухналото лице, подутия корем и нарушеното храносмилане. Всичко това ни напомня, че не бива да отлагаме разтоварващите дни между двата празника, а и след новогодишната вечер.

Грешки, които допускате в здравословната закуска

Много е трудно след обилно похапване да започнем режим, който включва прием на по-малко калории. Днес споделяме с вас едно примерно меню за 48 часа. В него са включени вкусни и полезни храни, които ще ви осигурят енергия, но и ще помогнат на тялото да се почувства малко по-леко. Ако се чувствате добре от него, може да го продължите. Хранителният план би бил ефективен за сваляне на излишни килограми, затова не забравяйте и да правите домашна гимнастика.

Правила на 48-часовия разтоварващ режим:

  • Пийте повече вода и чайове;
  • Не се консумират тестени изделия, захар, мед, сол, въглехидратни зеленчуци;
  • Плодове се консумират до 13:00 часа, не по-късно;

Ето примерно меню за 2 дни

Започвайте деня си с чаша вода с малко лимонов сок и настърган корен от джинджифил.

Закуска: Може да си приготвите 100 г накиснати овесени ядки с малко канела, орехи, ябълка. Друг вариант за закуска е омлет или бъркани яйца с малко свеж спанак или да закусите ½ кофичка натурален скир с 1 плод, парче печена тиква или шепа сини боровинки. Чаша чай или кафе са разрешени.

Свързани статии

За обяд: Парче печено пилешко, пуешко месо или риба със свежа салата от домати, краставици, спанак, зелени подправки, може да настържете и червено цвекло, ряпа. Овкусете с малко зехтин, лимонов сок.

5 хранителни навика, намаляващи имунитета

За следобедна закуска: Шепа сурови бадеми, лешници, орехи или ½ кофичка натурално кисело мляко, или 1 твърдо сварено яйце.

За вечеря: Хубава купа със салата с печено или варено месо, което може да замените с чаша костен бульон или зеленчукова крем супа, в която не сте добавяли сол, сметана, масло.

Коментирай