Здраве и красота

Тайните на Славена Вътова за силен имунитет

За повече здраве и красота

30.01.2021г. / 11 02ч.
Михаела Лазарова
Славена Вътова

Славена Вътова

Славена Вътова е добре позната на всички ни. Мис България 2006 година има най-пленяващата усмивка. Тя е и телевизионна водеща, щастлива майка на две момичета и здравословен гуру. За нас тя откри някои от своите тайни за здраве и силен имунитет, които са част от ежедневието ѝ. Как поддържа силен имунитета си и прекрасна фигурата си, вижте в следващите редове.

СУТРЕШНА РУТИНА

Славена споделя, че първото нещо, което прави сутрин, след като отвори очи, е да изпие ½ л вода, която оставя на нощното си шкафче вечерта. След това веднага се отправя към стаята на своите две момичета, защото обича сутрините, които започват с прегръдки от тях. Миене на зъби, обличане, закуска и бързо към детската градина в делничните дни, когато и започва работната част от деня на Славена.

За нея първата част от деня е активна, защото тя е ранобудна и обича да бъде продуктивна преди обяд и да свърши колкото се може повече задачки. Рядко закусва сутрин, защото не се чувства гладна, но когато я очаква натоварен ден, Славена хапва нещо леко като например яйца, сурово барче, смути.

Славена споделя, че не обича да изпада в крайности – не следи калории. Тя просто обича да се храни здравословно, да намира полезни алтернативи от природата на храните, които не са чак толкова полезни за нас. Например, интересен трик, който тя сподели с нас е, че в моментите, в които ѝ се хапва нещо сладичко, обича да си приготвя сурови бонбони, които подслажда с кленов сироп или сироп от агаве.

КОД ЗЕЛЕНО

Едва ли е учудващо, че полезните зелени храни, сред които авокадо, спанак, ябълки, и пр. са сред избора на Славена. Дали студено пресовани в чаша за сутрешен старт, или използвани в рецепти, където тя обича да експериментира, са “перфектният начин да витаминизираш и минерализираш тялото си.“

Доказано е, че зелените полезни храни увеличават менталната ни сила и подсилват имунната ни система. Миксирайте и използвайте любимите си зеленчуци и плодове, супер храни също, за да ги направите свой фаворит.

Съвет от Славена:

Авокадото държи първенството сред зелените. Плодът е богат на здравословни мазнини и над 25 основни хранителни вещества, в това число витамини А, С и Е, магнезий, калий и др. Има много ползи от това, че помага в борбата с килограмите, до факта, че поддържа сърцето здраво.

Смути с авокадо от Славена:

  • 1 узряло авокадо;
  • 1 шепа сурови зеленолистни зеленчуци /спанак, целина, рукола/;
  • 1 плод /банан, круша, ябълка, парчета ананас/;
  • 1 чаша вода или ядково мляко.

Обелвате всички зеленчуци, плодове, нарязвате ги на кубчета и ги поставяте в блендера. Миксирате за около 2 минути до получаването на гладка смес, ако имате нужда добавете още мляко или вода. Също така може да подсладите с мед, да добавите чиа и въобще да го създадете по свой вкус.

Задушен спанак с гхи и куркума

Слагате почистения и нарязан спанак в малко гхи, което е предварително загрято и в което сте добавили малко куркума, черен пипер на вкус. Задушавате около 5 минути и посолявате.

ОМ МОМЕНТИ

Славена не крие, че спортуването е част от ежедневието ѝ. Освен времето, което тя отделя, за да е сред природата, Славена поддържа добрата си форма и от вкъщи, като един от хилядите последователи и любители на йога.

„Йогата е едно от онези неща, които ти осигуряват качественото време за самия теб. Аз обичам да го споделям с децата си. Започвам със серия от упражнения, които ми помагат бавно и постепенно да коригирам стойката, баланса и увереността си. Помагат също на координацията.“

Славена също споделя, че както с всичко друго и тук е необходима голяма доза постоянство. Държи да отбележим обаче, че определя себе си като любител и начинаещ в този спорт и си помага с приложение, което е свалила на телефона си. И съветва всички, които имат желание да практикуват йога да се запишат на курс за начинаещи или да си наемат учител за основните практики.

Част от любимите си пози ни показва на снимките, като разбира се винаги, когато има възможност включва децата си. Забавляват се и намират още едно нещо, което да правят заедно.

Славена споделя с усмивка: Започнете с леки упражнения и подготовки преди да пристъпите към по-сложните. Не всичко е в силата тук, изисква се много координация. „Нека всеки ден да правим по нещо за себе си…сами, с децата, със семейството…нещо, което ни разтоварва и амбицира. Един от най-добрите начини за мен е спортът.“

РАННА ВЕЧЕРЯ

„Вечеря между 18:00 и 19:00 дава на тялото ни достатъчно време да се справи с приетата храна и стомахът ни да почива докато спим. Това гарантирано ми помага да се чувствам лека и свежа на сутринта и със сигурност поддържа нивата на енергия здравословни.“

ЧРЕВНО ЗДРАВЕ

„80% от имунната ни система се намира в червата. Факт, затова и оттам започва всичко. И наред с всички усилия, които полагам, за да балансирам и поддържам тялото и ума си във форма, приемът на добавки, като допълнение към разнообразното, балансирано и здравословно хранене е задължителен.

Българските пробиотици са едни от тях, аз избрах LactoFlor Opti6, с добри, пробиотични бактерии, извлечени от екологично чисти и съхранени източници от българската природа, богат на натурални фибри. Вижте повече защо аз приемам локални пробиотици във видеото ми, споделено в Инстаграм, и споделете в коментар вашите тайни за здраве и силен имунитет. Очаквам ви!“

 

 

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
умна ( преди 3 години )
Тази прави реклама на бг продукта-за пари, не от полза,прилича на изсушена риба,грозотия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар