Здраве и красота

Смути за всяка зодия

За повече здраве

06.01.2021г. / 15 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здравословното хранене е в основата на това да се чувстваме и да изглеждаме добре. Сред любимите ни напитки, с които можем да заместим едно основно хранене, обикновено закуската, е смутито. Важното е то да включва полезни съставки, комбинации от полезни витамини и минерали. Какво смути да си приготвите според вашата зодия, вижте в следващите редове.

Овен – Смути от авокадо и грейпфрут

Грейпфрутът е чудесен свеж плод, който помага за изгарянето на излишните мазнини и за поддържане на добри енергийни нива, а хората от зодия Овен се нуждаят от много енергия. По желание може да добавите към вашето смути и парче джинджифил, за детокс и храносмилане. Към тези две съставки остава да добавите малко вода, листа мента и ½ узряло авокадо. Смути, чиито вкусове напомнят за приключение, а Овните го обичат.

Какво се случва в тялото, ако спрете млечните продукти?

Телец – Смути от ягоди/сини боровинки и авокадо

Телците са безгрижни и смели, но обичащи вкусната храна. Родените под този знак трябва да внимават с хапването, защото са склонни да трупат излишни килограми. Но това не значи, че не могат да консумират здравословно смути с горски плодове каквито има на пазара, авокадо, малко канела и мляко по ваш избор.

Храни, които ви правят неочаквано изморени

Близнаци – Смути с какао

Представителите на зодията трудно решават какво да хапнат или пийнат. Като избор за съставки за смути, те имат нужда от разнообразие, така че нищо да не им липсва. Към обикновено прясно или ядково мляко, добавете малко натурално какао на прах, ½ банан, няколко фурми без захар, 1 с. л. ленено семе, кокосови стърготини. Чудесна комбинация, богата на витамини, минерали и фибри.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати