Здраве и красота

4 чая за добро настроение през зимата

Ароматни и полезни

17.01.2021г. / 12 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-полезните и консумирани напитки е чаят. Някои обичат да го пият през цялата година, докато други усещат ароматите и вкуса му по-силно през зимните месеци. Хубавият чай, приготвен с много внимание към детайла е грижа за тялото. Започваме от избора, от качествения продукт, приготвяме го с любов и времето е само за нас в компанията на хубави аромати. Всичко това звучи отпускащо, презареждащо, нали? А знаете ли, че чаят от мента не само успокоява раздразнения стомах, но може и да подобри настроението ни?

Вижте кои други 4 чая да добавите към менюто си.

Аромати за добро настроение

Чаша зелен чай

Зеленият чай е напитка за дълголетие, стройна фигура, а приготвянето му и консумацията са истински ритуал, който ни кара да се отпуснем за кратко време. Западни проучвания показват, че зеленият чай може да помогне за подобряване на кръвообращението и да намали холестерола. Също така, зеленият чай се препоръчва като напитка за поддържане на добри енергични нива и изгаряне на излишните калории. Учените смятат, че редовната му консумация спомага за подобряване на настроението, тъй като в него се съдържат полифеноли, които благоприятстват нивата на допамин и серотонин в мозъка.

Най-добрите чайове за отслабване

Аромат на лайка

Чаша чай от лайка е друга напитка, която може да ни помогне да се усмихваме по-често в студените месеци. Лайката подобрява качеството на съня, а според някои данни от западни проучвания, билката може да облекчи тревожността, депресията. Не на последно място, чаят от лайка ни помага да се възстановим по-бързо от настинките и грипа.

Корейски червен женшен за отслабване

Чай от женшен

Женшенът ни осигурява антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото. Напитката има прекрасен аромат и определено умората няма шанс, когато в ежедневието ни има чай от женшен. Тя е чудесно средство да подобрим умствените функции и цялостното настроение, да противодействаме на настинките, стреса, а консумирана в края на деня е нашата напитка за релакс.

Свързани статии

Чаша пикантен джинджифил

Джинджифилът е наистина дар от природата, който можем да добавяме към фрешове, смутита, ястия, десерти, да го консумираме под формата на чай. Той е нашата зимна напитка за здраве и силен имунитет, помагаща при гадене, мускулни болки, храносмилателни проблеми, но и при лошо настроение. Консумацията му има благоприятни ефекти върху баланса на нивата на допамина и серотонина. Чаят от джинджифил определено ни кара да се чувстваме приятно, енергични и по-усмихнати.

Коментирай