Здраве и красота

4 камъка за по-малко стрес и баланс на емоциите

Красиви са за носене и като бижу

20.01.2021г. / 08 55ч.
Михаела Лазарова
Аметист. Снимка: istock

Аметист. Снимка: istock

Хората сме различни, особено що се касае до нашите емоции, как посрещаме предизвикателствата в живота, хубавите мигове. Някои сме по-емоционални, други по-лесно преодоляват несгодите. Но колкото и да се опитваме да сме силни, невинаги успяваме. Знаем че стресът, негативните мисли и усещания нанасят вреди на физическото ни и емоционално здраве. Как можем да използваме силата на някои красиви камъни, за да подсилим своята енергия и да не даваме шанс на негативното? Вижте повече в следващите редове.

Аметист

Аметистът е един от най-мощните камъни за справяне с безпокойството, гнева и тъгата. Неговите красиви преливащи се нюанси го правят подходящ за носене като огърлица, висулка или друго бижу. Въпреки това се смята, че аметистът има най-голяма сила, когато се носи като бижу на шията, близо до сърцето.

Камъни, с които да елиминирате отрицателната енергия

                                                               

                                              Камък лепидолит. Снимка: istock

Лепидолит

Камъкът помага при гняв и за постигане на емоционален баланс. Лепидолитът има благоприятно въздействие при физическите последици от стреса, като балансира мускулите и нервите. Ако се намирате в период на промени, добавете към ежедневието си лепидолит, тъй като неговата енергия благоприятства по-лесното преминаване през новите периоди. Камъкът не само е нашето красиво „оръжие“ срещу отрицателните емоции, но ако планирате да се отървете от някой вреден навик, той може да повиши вашите мотивация и положителни вибрации.

Нефрит

Ако страдате от раздразнителност и други негативни емоции, тогава нефритът е вашият камък. Също така, за този красив камък се смята, че благоприятства съня и помага на тези, които сънуват кошмари.

7 форми на кристали и тяхното значение

Нефритът се среща в различни цветове:

  • лавандулов – за емоционална болка;
  • оранжев – за повече радост в живота;
  • син или синьо-зелен – за повече мир и спокойствие;
  • червен нефрит – за стимулиране на страстта по положителен начин.

5 камъка за повече успех и пари

Лунен камък

Подходящ е за хората, които често страдат от стрес, нестабилност на емоциите, на които им е трудно да видят положителното в живота, а по-често се фокусират върху негативното. Лунният камък е прекрасен като бижу, а когато се носи, се смята, че помага на своя притежател да се справи ефективно със старите емоционални модели и да редуцира стреса.

 

Коментирай