Здраве и красота

Многобройните ползи от чая от жасмин

За какво е полезен

06.02.2021г. / 04 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Жасминът е не просто уханно цвете. Той е билка с невероятни свойства, която подобрява цялостно здравето. Жасминовият чай съдържа вещества, които имат редица предимства, заради които заслужава специално внимание. Чаят от жасмин е зелен чай, а това прави изборът двойно по-добър и здравословен.

Трикове за красота със зелен чай

Чаят от жасмин съдържа антиоксиданти и широк спектър от минерали, сред които изключително важните цинк, желязо, мед и калий.

Кои са основните здравословни ползи от чая от жасмин?

Сърдечносъдово здраве

Полифенолите в чая от жасмин са вид антиоксиданти, които се отразяват изключително благоприятно на сърдечносъдовата система, като намаляват възпалението в съдовете, понижават кръвното налягане, предпазват от заболявания на сърдечния мускул, понижават холестерола.

Ускорява метаболизма

Зеленият чай има свойството да дава тласък на метаболизма, като това подпомага не само отслабването, но и освобождаването от токсините в тялото.

Как зеленият чай укрепва венците и зъбите?

Антиоксиданти

Завидното количество антиоксиданти в чая от жасмин играе важна роля в потискане на възпалението в тялото. Флавоноидите в този чай се борят с вредното влияние на свободните радикали, причиняващи възпаления в тъканите, преждевременно стареене, водещи до злокачествени процеси и изменения в клетките.

Освежава кожата

Антиоксидантите и минералите в жасминовия чай имат благоприятен ефект върху кожата. Те я подхранват, намаляват възпаленията в нея и стимулират обновяването на клетките. Можете да се възползвате от чая от жасмин и за външно приложение върху кожата. Използвайте го вместо тоник за изплакване на лицето и шията.

Пийте черен чай за здрави кости и по-малко стрес

Може да помогне в отслабването

Чаят от жасмин е зелен чай, а той има свойството да стимулира метаболизма. Ако пиете чай от жасмин по-често, ще допринесете за по-бързото разграждане на мастната тъкан, от която искате да се отървете.

Облекчава акне

Отново заради противовъзпалителните свойства на антиоксидантите и наличието на цинк в чая от жасмин, той е прекрасно средство за облекчаване на възпалението при акне. Цинкът е много важен за състоянието на кожата. Антиоксидантите се борят с възпалителните процеси в кожните клетки, като намаляват гнойните пробиви.

Оолонг чай за отслабване

Детокс

Зеленият чай от жасмин има детоксикиращ ефект. Той спомага за изхвърлянето на токсините от черния дроб, бъбреците, кожата.

Коментирай