Здраве и красота

Маски с масла срещу интензивен косопад

Мощни начини да стимулирате растежа на косата

15.02.2021г. / 15 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е един от най-големите кошмари за всяка жена. Косата е символ на женското самочувствие. Тя е тайното и не толкова тайно оръжие на жените. Когато косата започне да пада, особено ако косопадът е интензивен, това няма как да не се отрази на психиката и емоционалното ви състояние. Затова спасете косата си, накарайте я да расте отново с помощта на натурални маски, имащи мощно стимулиращо действие. Те са подходящи при интензивен косопад.

Ефикасен домашен трик помага срещу косопад

Рициново масло

Нанесете една-две супени лъжици рициново масло върху скалпа и с масажиращи движения разнесете по цялата му повърхност. Рициновото масло е много богато на мастни киселини, които овлажняват скалпа, подхранват го и стимулират растежа при интензивен косопад. Рициновото масло има антимикробно действие, което го прави идеално и за облекчаване на сухота и лющене в скалпа.

Кокосово масло с канела

Тази маска насърчава растежа и заздравяването на косъма. Подобрява кръвообращението в скалпа и има възстановяващо действие. Мастните киселини в кокосовото масло хидратират и подхранват косъма и кожата на главата.

5 витамина при косопад

Смесете 1 чаена лъжица канела на прах с 1 супена лъжица разтопено кокосово масло. Разбъркайте добре и нанесете върху скалпа с втриване. Оставете да подейства 40 минути, след това измийте с топла вода.

Кокосово масло, лимон, кисело мляко и яйце

Тази маска е много подходяща при косопад и суха коса. Богата е на протеини и витамини, които ускоряват растежа и подхранват в дълбочина.

Мощни суперхрани срещу косопад (галерия)

Смесете 1 чаена лъжица разтопено кокосово масло, сокът от 1 лимон, ½ чаша кисело мляко и 1 яйце. Разбъркайте много добре маската. Масажирайте в корените на косата, като постепенно разнесете маската надолу по дължината на косъма. Оставете да действа 20 минути.

Свързани статии

Кокосово масло, мед, масло от авокадо

Комбинацията от тези съставки е истински бустер за растежа на косата. Маската е богата на мастни киселини, протеини и антиоксиданти. Всички те помагат за стимулиране на растежа и връщане на блясъка на косъма.

11 причини за косопад

Смесете 1 чаена лъжица разтопено кокосово масло, 1 чаена лъжица мед, 1 супена лъжица масло от авокадо. Разбъркайте добре и нанесете с масажиращи движения върху скалпа, за да разнесете добре. Оставете да действа 15 минути и измийте.

Коментирай