Здраве и красота

Лунна диета за март

За детокс на организма

01.03.2021г. / 05 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 март ще посрещнем астрономическата пролет, въпреки че март месец обикновено ни изненадва с доста ниски температури, а често и със сняг. Готови сме за слънце и аромат на цветя, както и за лунната диета. Менюто ни вече ще премине от зимно към пролетно. Ще хапваме по-леки меса, повече плодове, зеленчуци, вкусни супи.

Детокс дните, в които ще изберем да следваме фазите на Луната за лунната диета ще ни помогнат да посрещнем пролетта с повече енергия, а пролетната умора? Ако заложим на спорт и здравословно хранене, няма да ни повлияе. За Лунната диета знаем, че в рамките на 24 часа от започването на съответната лунна фаза, консумираме само вода, пресни сокове (не и смутита), билкови чайове.

Лунната диета ни помага да елиминираме част от излишните течности и токсини от тялото и е чудесен начин да започнем нов здравословен план в храненето ни.

Какви чайове може да добавите? Зеленият е много полезен, тъй като изобилства от антиоксиданти. Билкови чайове като коприва, лайка, глухарче, маточина, дори от джинджифил, спомагат за детокса на организма.

В случай че за първи път следвате режима и усетите замайване, може да хапнете свеж плод, малка зеленчукова салата, бистър домашен зеленчуков бульон. По време на лунната диета не се консумират мед, подсладители, млечни храни, тестени изделия, алкохол.

Бъдете внимателни след края на всяка фаза от диетата. Захранете се внимателно с варен картоф, малко кисело мляко, сухар, леки супи, за да не страдате от храносмилателни проблеми.

Ето и фазите на Луната за месец март.

  • 6.03.2021 г. – 03:00 часа – последна четвърт;
  • 13.03.2021 г. – 12:32 часа – новолуние;
  • 21.03.2021 г. – 16:46 часа – първа четвърт;
  • 28.03.2021 г. – 21:04 часа – пълнолуние.
Коментирай