Покрай грижата за кожата често обсъждаме с приятелки коя какъв серум ползва за лице, впечатления от различни кремове, антицелулитни грижи и т. н. Но сякаш пропускаме кожата на ръцете. А тя е изложена всекидневно на влиянията на околната среда, препарати за почистване, агресивни сапуни, антибактериални гелове, кърпички и т. н. Ето защо днес в рубриката ни „Нежна като цвете“ споделяме с вас една домашна рецепта за грижа за ръцете с масла.

Неочаквани навици, които силно увреждат ноктите

Ще ви бъдат необходими:

  • 1 супена лъжица пчелен восък;
  • 1 супена лъжица какаово масло;
  • ½ чаша масло от шеа;
  • 2 супени лъжици кокосово масло;
  • 10-15 капки етерично масло по ваш избор (може да комбинирате масло от розмарин, мента, евкалипт).

Какаовото масло е богато на витамини, които са отлични за кожата, но и ще помогне на тази грижа за ръце да бъде достатъчно твърда в кутийката или буркана, в която ще я съхранявате.

Как да използвате кокосово масло срещу целулит

Маслото от шеа също действа дълбоко подхранващо и омекотяващо кожата, а за кокосовото масло знаем че можем да разчитаме на него, когато искаме да имаме здрава и красива кожа.

Маслата се разтапят на водна баня. В подходящ съд комбинирайте кокосовото масло, маслото от шеа и пчелния восък. Когато се разтопят добре и се получи хомогенна смес, премахнете от котлона и добавете етерични масла. Разбъркайте и пресипете в подходяща кутийка или буркан, към които има и капак. Оставете да изстине добре и поглезете кожата си.