Здраве и красота

Домашен почистващ балсам за лице

Премахва и грима

25.02.2021г. / 04 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Готовите почистващи продукти за лице невинаги са това, от което кожата ни има нужда. Затова е най-добре да си приготвите сами домашен балсам с природни съставки, който е подходящ както за почистване, така и за премахване на грима. Кожата ви ще ви е благодарна.

Какво ви е нужно, за да си направите домашен почистващ балсам?

  • Стъклен контейнер с капак;
  • 5 г пчелен восък;
  • 40 г масло от ший;
  • 10 г кокосово масло;
  • 10 г зехтин.

На водна баня разтопете восъка, маслото от ший и кокосовото масло. Разбърквайте, докато се разтопят напълно.

8 грешки в ежедневната грижа за кожата

Свалете купата от котлона. Добавете зехтина в нея. Разбъркайте добре. Излейте сместа в контейнерчето, което сте избрали. Оставете да изстине 2-3 часа преди употреба.

Как да използвате балсама?

Не смесвайте тези препарати и продукти!

Свързани статии

Можете да го нанесете с пръсти. А можете и да използвате памучен тампон или кърпа. Нежно масажирайте балсама върху лицето си с кръгови движения.

Същият балсам може да се използва и за премахване на грима. В такъв случай е най-добре да използвате памучна кърпа, с която да го нанесете и с която да премахнете грима.

Страхотен домашен балсам за устни

Съхранявайте балсама далеч от влага и вода. Ако го използвате в банята се уверете, че докато е отворен няма да навлезе вода в него, защото ще развали консистенцията му. Балсамът може да се съхранява до 6 месеца в хладилник.

* Ако сте алергични към някоя от съставките, винаги се консултирайте с дерматолог преди да използвате продукт, който ги съдържа.

Коментирай