Здраве и красота

3 упражнения с фитнес топка

За стегната фигура

01.03.2021г. / 07 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки е виждал големите фитнес топки или във фитнес залата, или ако някоя колежка работи на тях, вместо на офис стол. Тези топки са чудесно допълнение към обичайната тренировъчна програма. С тях могат да се изпълняват разнообразни упражнения за стягане и оформяне на цялото тяло. Вижте 3 предложения. Важно условие е топката да е достатъчно добре напомпана, а не да е мека.

Планк

Планк може да изпълнявате не само на постелка за гимнастика, но и с помощта на фитнес топка. Ето два примера.

За първия поставете длани на пода, ръцете са изпънати, краката също са изпънати и са върху топката. Опитайте се да задържите поне 20-30 секунди, след което направете кратка пауза и след това още една – две серии от този планк.

Упражнения с ластици за бедра и дупе

Другият вариант, който може да се опитате да направите е да поставите ръцете си на топката, свити като за планк, а краката да са изпънати, стъпили на пода.

Български клек

Българският клек може да изпълнявате със стол, диван, пейка, както и с фитнес топка. Поставяте единия крак върху нея, другият се изнася леко напред. Гърбът е максимално изправен, погледът е напред. Започнете да клякате бавно, след което се връщате нагоре. Опитайте се да направите по 10 клека за всеки крак, по възможност 2-3 серии с малки паузи между тях.

Упражнения за корем, различни от коремни преси

Коремни преси

Коремните преси изпълнявани с фитнес топка са забавни и не по-малко натоварващи. Легнете на постелка за гимнастика. Поставете топката между краката си. Ръцете са изпънати покрай тялото. Започнете да повдигате краката, като се стараете те да са изпънати и да не изпускате топката. Гърбът може да е изцяло на постелката. Вдигате ги, докато образуват прав ъгъл с тялото ви, след това ги сваляте към пода внимателно. Опитайте се да направите 2-3 серии с по 10-12 лицеви опори.

Снимки: iStock

Коментирай