Здраве и красота

10 антистареещи подправки за кожата

За повече красота

24.08.2021г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

6. Градински чай – Градинският чай е чудесен за нашите ястия, особено тези с месо, но е подходящ и за приготвянето на чай. Той е богат на антиоксиданти, за които се смята, че намаляват появата на старчески петна и бръчки.

7. Мащерка – Друга подправка и билка с множество ползи за здравето и красотата ни. Мащерката действа като „чистач“ на свободни радикали и има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които предпазват кожата от признаците на стареене.

Свързани статии

8. Розмарин – Намалява косопада, но и предпазва кожата от фотоуврежданията, като същевременно подобрява еластичността ѝ. Може да го добавяте към ястията ви или да го консумирате като чай.

9. Куркума – Куркуминът в подправката помага да засилим имунитета си, учени смятат, че намалява и риска от ракови заболявания. Освен това, куркуминът е мощен антиоксидант, който действа срещу свободните радикали, има и противовъзпалителни свойства, които предпазват кожата от фотостареене.

10. Чесън – Стареенето на кожата се дължи на редица фактори, включително и на стрес, нездравословни навици, гени и т. н. Чесънът съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които намаляват вредите от стреса, свободните радикали, но и помагат за синтеза на кожни клетки, смятат учените.

По материали от stylecraze.com

Коментирай