Здраве и красота

Етерични масла за топене на корема

Подобряват изгарянето на излишните мазнини

14.04.2021г. / 10 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Редуцирането на излишните мастни натрупвания изисква комбинация от здравословен хранителен план и и редовна физическа активност. Когато разходът на енергия надвишава приетите калории за деня, в дългосрочен план, това ни помага да сваляме излишни килограми. Въпреки това, се доверяваме и на козметични продукти за масаж на тялото, които подпомагат този процес.

Коремните мазнини определено са едни от най-трудните за сваляне. Хубаво е, че можем да се доверим на някои етерични масла, като масло от лайм, бергамот, мента, за които в комбинация с други масла се смята, че допринасят за топенето на корема. Вижте още 4 етерични масла за красив корем.

Важно! Преди употреба се консултирайте задължително с фармацевт или лекар, особено ако сте бременна, кърмите, страдате от заболявания. Обръщайте и внимание на инструкциите на опаковката на продуктите за тяхното прилагане.

Джинджифилово масло

Джинджифиловото масло намалява възпалението, стреса, подпомага храносмилането, ускорява възстановяването по време на настинки и грип, а също така се смята, че редуцира излишните мазнини. То действа термогенно, което означава, че може да помогне за изгарянето на мазнини и подобряването на метаболизма. Може да се добавя към други масла за масаж на тялото, например в грижа със зехтин и портокалово масло, към вани, ароматни лампи, дифузери.

3 пилинга за кожа с целулит

Масло от грейпфрут

Знаем, че консумацията на плода грейпфрут, спомага за изгарянето на излишните мазнини. Маслото от този плод съдържа съединение, наречено нооткатон, за което има проучвания, че ускорява метаболизма и помага на тялото да редуцира излишните мазнини. Освен това неговият аромат действа енергизиращо, смята се, че помага да намалим апетита си.

10 храни, топящи корема

Маслото от грейпфрут е чудесно за комбиниране с други масла, включително и със зехтин. Към малко количество зехтин добавете 4-5 капки от маслото и масажирайте корема си. Ако имате вана, може да добавяте от него и към тази релакс терапия.

Масло от жожоба за красива кожа

Масло от канела

Ароматът му подобрява настроението и ни кара да се чувстваме уютно. Според специалисти, маслото от канела подпомага отслабването. Активните съединения в него ускоряват метаболизма и подобно на маслото от грейпфрут, канеленото масло спомага за стимулиране на термогенезата. Тъй като самото масло може да предизвика дразнение върху кожата ако се използва самостоятелно, хубаво е да се комбинира с друго растително масло, дори ако ще го добавяте към вана.

Упражнения за корем, които да правите у дома

Маслото от канела не се вдишва директно, но може да се добавя към дифузер. Може да го съчетаете с кокосово масло, зехтин, като за 50 мл базово масло се добавят не повече от 1-2 капки масло от канела.

Свързани статии

С тази комбинация може да се масажират мастните натрупвания в областта на талията, както и останалата част от тялото. Добре е да направите малък тест преди това, нанасяйки няколко капки от комбинацията върху кожата от вътрешната страна на китката.

Масло от куркума

Още едно масло, което е подходящо за масаж с лек загряващ и отпускащ ефект, за което се смята, че помага за топенето на корема. Маслото от куркума е богато на антиоксиданти, подобрява еластичността на кожата, спомага за намаляването на белези от пъпки и петна по кожата. Важно е да се разрежда с други етерични масла или да се комбинира със зехтин, кокосово масло, масло от шеа, макадамия.

Снимка: iStock

Коментирай