Здраве и красота

Как да накарате коремните мускули да станат видими?

Какво пречи на успешното постигане на перфектната коремна мускулатура

07.04.2021г. / 10 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Постигането на стегнати и ясно изявени коремни мускули далеч не е лека задача. Ако сте се захванали с нея, вероятно всеки ден след изтощаващи многобройни коремни преси се оглеждате в огледалото и чакате да видите резултата. Той обаче все не идва и не идва. Усещате, че мускулите на корема ви са се стегнали, но не ги виждате. Защо?

Неслучайно много треньори и фитнес инструктори казват, че коремните мускули се правят в кухнята. Така смята и Том Холанд, физиотерапевт и фитнес инструктор, който споделя пред Popsugar, че диетата и начинът на хранене имат най-голямо значение що се отнася до коремните мускули. Всеки човек може да изгради прекрасни и стегнати коремни мускули, дори да ги направи видими, но по-важно е да се храни правилно, за да успее в това начинание. Упражненията сами по себе си няма да са достатъчни.

Защо не трябва да правите коремни преси всеки ден?

Според Healthline, повечето хора имат коремни мускули, но когато те се намират под подкожен слой мазнини или са дълбоко обгърнати от висцерална мастна тъкан, те остават невидими. Тренировките и упражненията няма да са достатъчни, за да изградите красиви и изваяни мускули на корема.

Ето защо е много важно да намалите телесните мазнини в цялото тяло, за да може коремните мускули да изпъкнат и най-после да ви донесат мечтаното самочувствие.

Защо коремните преси предизвикват болки във врата?

Колкото повече телесни мазнини имате, толкова по-малко видими са резултатите ви. Толкова повече време ще ви отнеме и да развиете така наречения „шест-пакетен коремен мускул“.

Упражнения за коремни мускули

Както диетата, така и упражненията са изключително важни за коремните мускули. На първо място трябва да поставите като приоритет изгарянето на мазнините, смята Холанд. Ето защо кардиотренировките трябва да са на първо място в списъка ви, ако тепърва започвате да изграждате коремни мускули.

Защо упражненията за корем не помагат за премахване на коремни мазнини?

Прекарването на часове в изпълнение на коремни преси няма да ви помогне да накарате коремните мускули да изпъкнат. Нужно е да отслабнете цялостно, да замените мастната тъкан с мускулна. За целта правете кардиоупражнения поне по 3 пъти седмично. Редувайте със силови тренировки и такива за корем в горната и долната му част. Треньорът съветва да упражнявате всяка мускулна група от тялото, а не да се фокусирате само върху корема. Така ще имате много по-добри резултати.

Свързани статии

Едни от най-ефективните кардиотренировки са спринт, тичане, каране на колело и високоинтензивни интервални тренировки (HIIT), които можете да редувате за оптимални резултати в изгарянето на телесните мазнини по тялото и корема.

12 съвета за плосък корем

При силовите тренировки треньорът Лий КЛейтън, цитиран от healthdigest.com съветва да се комбинират няколко комплексни натоварвания на различни мускулни групи, като в тези упражнения да участват и коремните мускули, но не само. Сред тях са клекове, мъртва тяга, упражнения със собствена тежест.

Коментирай