Здраве и красота

Масло от авокадо като натурално средство против акне

Има силни противовъзпалителни свойства

10.05.2021г. / 05 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Авокадото е много богато на полезни мононенаситени мазнини. То е полезно за балансиране на диетата, доставя ценни антиоксиданти, изключителен източник е на фибри и има цялостен здравословен ефект върху организма. Маслото от авокадо има полезни свойства и в борбата с акнето. То намалява възпалението и може да облекчи състоянието на кожата при акне.

8 причини да използвате масло от авокадо

Маслото от авокадо има високо съдържание на витамин Е, който е мощен антиоксидант. Има овлажняващ, хидратиращ и подхранващ ефект, като същевременно потиска възпалението в кожата и стимулира регенерацията на клетките.

Какви са ползите от маслото от авокадо при акне?

Витамин Е е една от главните причини маслото от авокадо да е толкова полезно за кожата при акне. То има противовъзпалителен ефект, потиска секрецията на себум и намалява появата на нови пъпки.

Как да ползвате масло от авокадо за коса

Маслото от авокадо е много богат източник на омега-6 мастни киселини, които регулират хидратацията на кожата и намаляват възпалението. Прилагането на масло от авокадо върху кожата намалява зачервяването и може да помогне за по-бързото заздравяване на пъпките и свиването на порите.

Подхранва кожата отвътре

Ако често включвате авокадото в диетата си, кожата ви ще ви е благодарна. Можете да консумирате не само авокадо, но и масло от авокадо. То може успешно да замени други видове течни мазнини, които са рафинирани и не толкова полезни за организма. Маслото от авокадо може да се консумира в сурово състояние. Подходящо е и за готвене.

3 начина да използвате масло от авокадо

Укрепва кожната бариера

Кожата, склонна към акне, обикновено е по-мазна, което често означава, че балансът на хидратация и подхранване е нарушен. Мазната кожа също се нуждае от добро хидратиране и поддържане на липидната бариера. Маслото от авокадо е подходящо за коригиране на тези проблеми. То подобрява бариерната функция на кожата, като възстановява липидите в нея.

Свързани статии

Намалява възпалението

Акнетичната кожа е възпалена. Тя е зачервена, мазна, а често след измиване е и опъната, лющеща се. Това подсказва за силно нарушен баланс в нея. Можете да си го върнете, като прилагате масло от авокадо всеки ден.

Можете да прилагате маслото от авокадо директно върху възпалената пъпка. Можете и да го използвате като хидратант върху цялото лице преди лягане. Масажирайте нежно лицето с няколко капки масло от авокадо след измиване на лицето.

Комбинации от масла за красив тен

Маслото от авокадо е подходящо и като измиващо средство. Успешно премахва грима, хидратира и подхранва кожата. За целта смесете 1 супена лъжица рициново масло с няколко капки масло от авокадо. Втрийте в кожата с памучен тампон, за да почистите в дълбочина.

Коментирай