Здраве и красота

Как да излезем от алергичния капан на пролетта?

Симптомите на алергиите могат да се облекчат и потиснат с приема на подходящи антихистамини

13.05.2021г. / 12 04ч.
Михаела Лазарова
Как да излезем от алергичния капан на пролетта?

Пролетта, винаги дългоочаквана след дългата и мрачна зима, идва с много слънце, пъстри цъфтежи и желание за дълги разходки навън с приятели. Носи добро настроение и усещане за ново начало.

За много хора обаче настъпването на пролетта е свързано с ново изпитание за организма – сезонните алергии.

При сезонните алергии в организма се освобождава веществото хистамин, което е отговорно за набъбването на лигавиците и отделянето на допълнителен секрет. Ето защо сред основните признаци на сезонните алергии са хрема, сълзящи очи, кихане и кашляне, зачервена кожа, сърбеж. А това води със себе си още обща отпадналост, главоболие, промяна на вкуса и напрежение в синусите. В този момент пролетта може да се превърне в истински кошмар.

Алергиите са бунтът на имунната система срещу неканени гости. През пролетта ние вдишваме алергените, които предизвикват сенна хрема или ринит. Най-честите причинители на алергии са тревните и дървесни поленови алергени, домашен прах, животински косми, пера на птици и други замърсители на въздуха.

Предпазването от алергиите ни поставя в истински капан. Избягваме разходките из паркове и градини и не стоим навън привечер. Прозорците у дома не се отварят, за да не „нахлуват“ алергените вътре. Излизаме винаги със слънчеви очила, дори и да няма слънце.

И дори това не е достатъчно – при всяко влизане у дома изтупваме всички дрехи, почистваме и дезинфекцираме всичко около себе си, поставяме филтри за пречистване на въздуха в колата и у дома и още... и още...

Симптомите на алергиите могат да се облекчат и потиснат с приема на подходящи антихистамини, които блокират действието и появата им.

За да не се превръща пролетта в най-кошмарния сезон и да излезете от капана на алергиите, вземете Ксивозан от Аdipharm. Ксивозан е мощен антихистамин от ново поколение, който облекчава алергичните симптоми до 1 час след приема и има продължителен ефект до 24 часа, без седативен ефект. Ксивозан от Аdipharm се предлага под две форми – таблетки и капки за деца над 2 годишна възраст.

Ден след ден, пролетта отново ще се превърне в любимия ни сезон и ще му се наслаждаваме без алергии.

Коментирай