Здраве и красота

Домашен гел за коса с ленено семе, мед и етерични масла

Фиксира прическата и подхранва косата

29.06.2021г. / 05 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гелът за коса е едно прекрасно средство да фиксирате прическата си и да ѝ помогнете да стои през целия ден такава, каквато сте я направили. Още по-добра и здравословна идея за косата ви е да си направите домашен гел за коса, в който да включите само и единствено натурални съставки, като ленено семе, мед, етерични масла. С тях не само ще успеете да придържате прическата си в топформа през деня, но и ще подхраните косата си.

Домашен серум за мазна кожа, склонна към акне

Рецептата за домашен гел за коса с ленено семе е много богата на омега-3 мастни киселини, витамин Е и витамини В. Всички те проникват дълбоко в косъма, подхранват го и спомагат за регенерирането му. Този чудесен коктейл от хранителни вещества стимулира растежа на косата и се бори с косопада.

Какво ви трябва, за да си направите домашния гел за коса:

  • ½ чаша ленено семе;
  • 1 чаша вода;
  • Масло от жожоба и масло от лавандула;
  • Алое вера;
  • Мед.

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера кипнете водата. Във врящата вода добавете лененото семе. Разбърквайте, докато се свари напълно.

Домашен ексфолиант за красиви крака през лятото

Намалете котлона и варете, докато семенцата започнат да плуват на повърхността на водата, а течността започне да се сгъстява и да наподобява гел. Изключете котлона. Прецедете течността. Тя ще бъде основата за гела.

Смесете гела с етеричните масла (по няколко капки от двете, по желание може да добавите и още). Разбъркайте добре, докато се уверите, че са добре смесени. Оставете течността да изстине много добре.

Как да си направите домашна очна линия?

Свързани статии

Към течността накрая добавете меда (на стайна температура, колкото се може по-мек) и алое вера. Разбъркайте много добре. Прехвърлете гела в подходящ съд с капак.

Използвайте по предназначение подобно на всеки друг гел. Важно е да измивате косата си добре преди прилагането на гела, както и да сте сигурни, че косата е добре изплакната. Използването на балсам, който е прекалено обогатен с добавени масла, може да намали ефекта на гела, тъй като утежнява косата.

Домашна рецепта за масло за кожички около ноктите

Изсушете напълно косата преди да приложите гела. Така ще увеличите свойствата му.

 

Коментирай