Здраве и красота

5 грешки в грима, които може да навредят на очите ви

Могат да предизвикат очни инфекции, раздразнения, замърсяване

19.06.2021г. / 05 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако страдате от зачервяване на очите, често дразнене, усещане за пясък в окото или друг тип раздразнения, гримът ви може да е причината за това. В много случаи, раздразненията и инфекциите в очите се дължат на грешки, които неволно допускаме с грима си и рутината на гримиране, която сме възприели.

7 начина да изглеждате по-млади с помощта на грима

Кои са грешките в грима, които допускаме и които могат да доведат до проблеми с очите?

Не сваляте грима преди лягане

Някои жени спят изцяло с грим, а други носят само спирала, която не смятат за нужно да почистват преди сън. Без значение дали спите само със спирала на миглите или с изцяло гримирано лице, това е вредно не само за очите, но и за кожата ви. Почистването на грима преди лягане е задължителна част от рутината, която е добре да възприемете. Полезно и важно е за кожата, както и за здравето на очите.

Споделяте гримовете с приятелки

Гримовете трябва да се използват само от вас. Споделянето на продуктите с други хора крие риск от инфекции. Особено важно е да не споделяте продуктите за очи – спирала, молив, очна линия, сенки. При общо ползване съществува голям риск от пренасяне на бактерии и микроорганизми, които могат да причинят очни инфекции, някои от които сериозни.

Грим според цвета на косата

Ползвате гримовете прекалено дълго

Независимо дали спиралата ви, моливът за очи или сенките ви са все още в срок на годност или не са свършили, ако ги използвате прекалено дълго, това крие риск от замърсяване. Колкото по-дълго ползвате един вид продукт, толкова повече той се насища с микроорганизми, бактерии, частици, които причиняват инфекции, раздразнения, проблеми с очното здраве. Не използвайте гримове повече от максимум 3 месеца.

Свързани статии

Нанасяте грим в движение

Нанасянето на грим в движение, особено в колата, крие риск от механично нараняване на очите. Драскотините на роговицата не са безобидни. Те могат да предизвикат не само инфекция, но и да създадат предпоставка за застрашаване на зрението.

Ползите от грима за кожата

Не миете ръцете преди да се гримирате

Това е една от най-честите грешки, които много жени допускат. Те мият ръцете си след гримиране, най-вече ако са нанасяли фон дьо тен с пръсти. Миенето на ръцете преди гримиране е задължително, защото това предпазва очите от инфекции и замърсяване.

Коментирай