Здраве и красота

6 начина да повишите енергията си освен с кафе

Неочаквани трикове, които повишават енергийните нива

24.06.2021г. / 08 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се събуждате сутрин без никаква енергия и дори кафето не може да ви помогне, има няколко начина, по които да повишите енергийните си нива и да се чувствате добре през целия ден. Можете да превърнете тези трикове в свои дългосрочни навици. Тялото ви ще ви е благодарно.

Здравословни храни, които дават повече енергия

Яжте пикантни храни

Лютите и пикантни храни имат повишен термогенен ефект. Това означава, че при метаболизирането и усвояването им се отделя повече енергия, а температурата в тялото се повишава. Това ускорява изгарянето на калории, но и отделя по-големи количества енергия, от което се чувствате по-бодри.

Яжте шоколад

Всеки обича шоколад. Превърнете консумацията на това сладко изкушение в начин да се справите с умората. Черният шоколад с високо съдържание на какао съдържа кофеин и флавоноиди, вид антиоксиданти, които повишават енергийните нива и ободряват.

3 йога пози за повече енергия

Дръжте подръка пръчка канела

Канелата има свойството да повишава енергийните нива. Можете да я добавяте към напитки и ястия, а можете и да държите близо до себе си една пръчица канела, която да помирисвате, когато чувствате умора. Според изследване, цитирано от WebMD, уханието на канелата помага да се ободрите. Поръсвайте и следобедното си капучино с малко канела. Това ще ви даде допълнителен тласък, освен че ще балансира нивата на кръвната ви захар.

Етерично масло от мента

Ментата ободрява. Етеричното масло от мента има мощни свойства по отношение на енергизирането и пробуждането на сетивата. То активизира терморецепторите, които стимулират енергийните нива. Добавяйте няколко листа мента към водата си или капнете 1-2 капки етерично масло. Ще ви ободри много повече от чаша кафе.

Енергийни напитки за мозъка сутрин вместо кафе

Свързани статии

Правете упражнения в леглото сутрин

Упражненията в леглото са добър начин да раздвижите кръвта си и да повишите енергията си още преди да сте станали. Легнете по гръб. Вдигнете краката си нагоре и започнете да ги разтваряте под форма на буква V, след това затворете. Повторете упражнението няколко пъти. То ще ви помогне да повишите енергията си и да придадете енергиен тласък на деня си.

4 напитки за повече енергия

Пийте повече вода

Добрата хидратация дава енергия на тялото. Дори леката дехидратация може да понижи енергийните нива и да ви накара да се почувствате изтощени и неспособни да се справяте с ежедневните си задачи.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
ne zaslujavate da vi cetem nestata no skuka samii go znaeem treba vreme da minava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
dobro ytro na vsicki mersi za rekomedaciyata da ni e skladko kafeto na vsicki priyaten den vi jelaeem
отговор Сигнализирай за неуместен коментар