Здраве и красота

10 идеи как да ползвате гел от алое вера за повече красота

Подхранва кожата в дълбочина

11.07.2021г. / 00 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гелът от алое вера е една от най-добрите грижи. Алое е богато на витамини С, А, витамини от група В, калций, мед, манган, желязо и други. От хилядолетия алое вера се използва за подобряване състоянието на кожата, косата. Днес дори се наслаждаваме на вкуса му под формата на напитки. Вижте 10 идеи как да ползвате гел от алое вера, разбира се за предпочитане е той да бъде 100% чист продукт.

За суха кожа – гелът от алое е чудесна грижа за сухата кожа, тъй като има отлични хидратиращи свойства. Може да го ползвате за лице, тяло и особено след бръснене, за да намалите дразненията и зачервяванията.

Ексфолиант за кожата – алое вера е натурален почистващ агент, имащ антибактериални и антисептични свойства, предпазва кожата от бактерии, което от своя страна намалява появата на акне и кожни инфекции. Алое е чудесно за приготвянето на домашни пилинги за лице и тяло.

5 маски за лице с алое вера за здрава и красива кожа

Грижа за напукани пети – алое може да се нанася самостоятелно върху кожата или заедно с други подходящи кремове. Спомага за възстановяване на сухата и напукана кожа, лесно се абсорбира от кожата, без да я оставя излишно мазна.

При слънчеви изгаряния – гелът от алое вера има естествени охлаждащи свойства, богат е на антиоксиданти и успокоява зачервената кожа, обривите след слънчеви бани.

4 летни пилинга за лице и тяло

Овлажнител за коса – алое вера може да подхрани не само кожата, но и косата. Действа деликатно, подходящо е за всеки тип коса, лесно се отмива. Има протеолитични ензими, които помагат за възстановяване на кожата на скалпа. Може да ползвате алое като маска за коса преди измиването с шампоан, да го комбинирате и с други съставки за домашни маски.

Бръчки около очите? Ето най-добрите етерични масла за тях

Помага за облекчаване на пърхота – алое вера има противогъбични свойства и се смята, че помага за овладяването на пърхот и суха кожа на скалпа. Масажирайте алое върху сух скалп и оставете да действа 15-20 минути, след това измийте косата си както обикновено.

Намалява косопада – с помощта на алое може да намалите накъсването на косата и да я укрепите от корените. Тъй като хидратира в дълбочина кожата, алое ѝ помага да бъде здрава и еластична от корените към връхчетата.

Свързани статии

При тъмни петна по кожата – белези от пъпчици, повърхностни рани, слънце… Никой не харесва неравномерния тен. Алое вера може да се ползва самостоятелно или в комбинация с кисело мляко, лимонов сок, за избледняване на петната върху кожата и подобряване на тена ѝ. Разбира се, необходимо е да се прилага поне няколко седмици.

6 от най-добрите масла за кожата

Като гел за бръснене – чудесен заместител на пяната за бръснене. Гелът от алое е нежен към кожата, като същевременно я овлажнява и успокоява.

За почистване на грима – когато ви е вършила мицеларната вида или тоалетното мляко, опитайте се да премахнете замърсяванията от грим с гел от алое вера. Алое е нежна грижа дори за чувствителна кожа.

Снимка: iStock

Коментирай