Здраве и красота

Домашен гел с алое за всеки тип коса

Хидратира, стилизира и подхранва косъма

19.09.2021г. / 06 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Използването на гел за коса е лесен начин да фиксирате прическата си. Ако предпочитате да третирате косата си с натурални продукти, домашно приготвеният гел за коса би ви допаднал като идея. Алое вера е растение, което съдържа естествен природен гел в листата си, който успешно може да се превърне в новия ви най-добър приятел в стилизирането на косата.

Гел от алое вера – магията на природата!

Гелът от алое вера има перфектна консистенция за тази цел. Той не само фиксира, но и омекотява и хидратира косата и кожата на главата.

Какви са ползите от домашно приготвения гел за коса?

Алоето е много полезно за косата и скалпа. То има свойството да намалява възпалението, да потиска лющенето на кожата, хидратирайки я в дълбочина. По този начин пърхотът и дискомфортът намаляват. Косъмът е хидратиран в дълбочина, лъскав и жизнен.

Алое е много богато на витамините А, С и Е, които са силни антиоксиданти, борещи се с вредните процеси в косата и кожата. Те могат да допринесат за намаляване на накъсването и стимулират заздравяването на косата.

Чудните ползи от алое вера

Маслото от авокадо е друга съставка в домашния гел за коса. То е богато на витамини, минерали, липиди и антиоксиданти. Те са жизненоважни за косата и нейното състояние. Маслото от авокадо е прекрасно средство да подхраните и хидратирате косата си, като същевременно я стилизирате без страх, че ще я увредите.

Масло от розмарин е последната съставка в този домашен гел за коса. Неговите активни вещества имат свойството да потискат косопада и да стимулират растежа на косата. Това показва изследване от 2015 година, цитирано от helloglow.co.

Как да ползвате масло от авокадо за коса

Ето и рецептата за домашен гел за коса с алое и етерични масла:

  • 1 супена лъжица вода;
  • 1 супена лъжица бяла захар;
  • ¼ чаша гел от алое вера;
  • ½ чаена лъжица масло от авокадо;
  • 2-3 капки масло от розмарин.

Смесете водата със захарта в купа. Загрейте в микровълнова за 30 секунди. Разбъркайте. Оставете да изстине. Добавете останалите съставки и разбъркайте много добре. Прехвърлете гела в подходящ съд с капак, за предпочитане стъклен.

Най-добрите етерични масла за бърз растеж на косата

Използвайте като стандартен гел за коса върху суха или мокра коса.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Силви ( преди 2 години )
Отглеждам у дома алое. Това, което,правя за косата си, е:Отрязвам едно зряло, голямо листо от растението. Много внимателно премахва зелената част и остава белият гел. Блендирам.Измивам косата си, подсушавам и разнасям по скалпа и цялата коса блендираното гелообразно вещество, което вече е течно.Правя това с масажни движения. Оставям да престои около 30-40 минути. Измивам добре и нанасям балсама за коса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар