Здраве и красота

Какъв е правилният ред за поставяне на продукти за коса?

Балсам, маска, термозащита – каква е правилната последователност на поставянето на всеки продукт за коса?

07.10.2021г. / 15 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Мус за обем.

Следващият момент от правилната рутина в грижата за косата е поставянето на уплътняващ мус. Той се поставя в корените и се разнася до средата на косъма, като се избягват краищата, за да не се утежни косата. Втрива се с масажиращи движения и се оставя без отмиване.

Какво разкрива косата за здравето ви?

Свързани статии

7. Термозащита.

Термозащитните продукти са изключително важни, ако използвате нагряващи уреди за коса – преса, маша, сешоар. С термозащитните продукти ще предпазите косъма от прегаряне, изсушаване, накъсване, цъфтеж, увреждания. Прилага се след поставянето на балсам или олио без отмиване.

8. Стилизиращ крем.

След като приключите с оформянето на косата в избраната от вас прическа с помощта на нагряващ уред е време да приложите и стилизиращия крем. Тук отново можете да добавите масло, с което да придадете повече блясък на косъма и да премахнете нежеланото накъсване и стърчащи косъмчета. Стилизиращите кремове правят косата гладка и мека, и допринасят за по-доброто ѝ оформяне.

Какво никой не ви казва за балсама?

9. Спрей или лак.

За да направите така, че прическата ви да остане красива и стегната възможно най-дълго, използвайте спрей за коса или лак. Той се поставя на финала след всички останали продукти. Важно е да се отбележи, че спрей или лак за коса никога не трябва да се прилагат върху мокра или влажна коса, защото причиняват слепване на косъма, както и по-лесното му увреждане.

Коментирай