Здраве и красота

5 съставки за кожата през есента и зимата

За красива и здрава кожа

25.10.2021г. / 10 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата ни се нуждае от добра грижа през цялата година. През пролетно-летния сезон ползваме един вид козметични продукти, през есенно-зимния добавяме други, които повишават нейните защитни сили, помагат да остане здрава и красива. Вижте кои може да ползвате през цялата година и особено през есента и зимата, и ни помагат да изглеждаме красиви и подмладени.

Пантенол

Пантенолът е често срещана съставка в козметичните продукти в грижа за здравето и красотата на кожата. Провитаминът, който се превръща във витамин В5 в кожата, спомага за противодействане на възпалението, успокоява сърбящите, раздразнени кожни участъци и запазва влагата на кожата. Активната съставка подпомага синтеза на нови клетки и укрепва естествената бариера на кожата. Смята се, че пантенолът е чудесна съставка и за чувствителна кожа.

10 съставки, които се борят с бръчките и стареенето на кожата

Урея

Уреята се счита за една от най-старите и най-известни активни съставки за облекчаване на сухата кожа. Тя бързо прониква в горния слой на кожата и я предпазва от загуба на влага, като регулира съдържанието на вода. Също така, уреята подпомага и отделянето на роговите клетки на кожата, като я прави по-гладка, еластична и свежа. Има антибактериален ефект и се счита за оптимално поносима.

Трикове за красота със зелен чай

Хиалуронова киселина

Знаем, че тя е една от най-важните съставки за нашата кожа, включително през есенно-зимния период. Тя естествено се среща в нашето тяло, но с напредване на възрастта, естествено започва да намалява. Хиалуроновата киселина спомага за задържането на влагата в кожата, има регенериращо действие, правия по-сияйна и млада.

Според западни изследвания, продуктите за кожа с късо и дълговерижна хиалуронова киселина са идеалният избор. От една страна молекулите с къса верига проникват дълбоко в кожата, омекотяват я отвътре, изглаждат фините линии, докато дълговерижната осигурява интензивно овлажняване на епидермиса.

Свързани статии

Витамин С

Невероятен антиоксидант, който работи за здравето и красотата на кожата през цялата година. Прилаган локално чрез различни продукти, които го съдържат, витамин С спомага за подхранване на кожата, за подобряване на нейния тонус и текстура. Също така спомага за защита срещу UV лъчите, които могат да нанесат щети върху кожата, намалява пигментните петна, спомага за синтеза на колаген, белезите са по-малко видими, бръчките също.

Антистареещ серум за кожа без бръчки

Серамиди

Серамидите се съдържат естествено в нашата кожа, те са липиди и съставляват около 50% от кожната бариера. Според западни дерматолози, естествените липиди са задължителна грижа за кожата през зимата. Смята се, че локалното им прилагане може да помогне за укрепване на бариерата и овлажняване на кожата. Козметика със серамиди може да намерите както в грижа за кожата на тялото, така и за лицето. Сухата кожа е коригирана, по-малко чувствителна е, балансирана е.

Коментирай
Здраве и красота