Здраве и красота

5 начина да стимулирате растежа на веждите

Как да накарате веждите да се сгъстят

22.10.2021г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Веждите са един от нашите аксесоари. Тънки или дебели, прави или извити, те допълват общата визия на лицето ни, като придават акцент и стил. Ако допреди десетилетие тънките вежди бяха на мода, сега по-дебелата им форма и плътна структура се ценят и това може да е проблем за някои жени. Ако изпитвате трудности с растежа на веждите, не сте сами. Заради постоянното скубане, заради напредването на възрастта, а и заради някои хормонални промени, стрес и други фактори е възможно веждите ви да не растат така бурно, както преди.

По-красиви и плътни вежди – как?

Все пак има няколко неща, които можете да направите, за да стимулирате растежа на веждите. Ето как.

Оставете веждите си, без да ги скубете

Ако сте забелязали, че растежът на веждите ви е забавен или на места липсва, нищо няма да стане с тях, ако ги оставите малко на мира. Не ги скубете няколко седмици. Дайте им възможност да израснат максимално, за да се ориентирате на какъв етап е растежът им.

Оформяйте веждите с грим, не с пинсети

Опитайте се да свикнете да оформяте веждите с помощта на грим, а не чрез скубане. Така ще дадете възможност на веждите да започнат да растат отново на местата, където растежът е бил забавен или спрял.

5 важни неща за микроблейдинга

Използвайте серум за вежди

Растежът на веждите е като растежа на всеки друг косъм по тялото – той се нуждае от активиране и подхранване, добра хидратация и грижа. Серумите за растеж на миглите могат да ви помогнат да стимулирате израстването на нови косъмчета. Те съдържат коктейл от активиращи растежа вещества, като биотин, аминокиселини, витамини, пептиди, молекули за укрепване и добра хидратация.

Свързани статии

Правилно оформяне на веждите

Масажирайте веждите

Масажирането на веждите стимулира кръвообращението и подхранването на космените фоликули с кислород и хранителни вещества. Това помага за активиране и ускоряване на растежа. Можете да използвате пръсти или мека четка за зъби, с която да стимулирате корените на косъмчетата и същевременно да ексфолирате кожата.

Обогатете диетата си

Растежът на всички косми по тялото се нуждае от добри хранителни вещества. Те трябва да идват както отвън, така и отвътре. Диетата трябва да е богата на омега-3 мастни киселини, цинк, витамин С, А, Е, витамини от група В, които вкупом играят съществена роля за растежа на веждите, косата, миглите.

4 етерични масла за бърз растеж на веждите

Коментирай