Здраве и красота

Комбинация от мед, ракия и масло облекчава кашлицата

Облекчава и болното гърло

31.10.2021г. / 05 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би няма дом, в който в някой кухненски шкаф да няма скрит някой буркан с хубав мед. Знаем, че медът е много полезен за здравето, а през есенно-зимния период го хапваме в комбинация с лимонов сок, джинджифил и орехи за подсилване на имунитета. Това, което прави меда толкова уникален са неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства.

5 бързи лека при болно гърло

Медът е богат на калий, фосфор, витамини от групата В, калций, магнезий и други хранителни елементи. Знаем, че щом ни заболи гърлото или имаме кашлица, медът ще подпомогне бързото ни възстановяване. Знаем какви ли не бабини лекове за болно гърло и кашлица, които включват мед.

Комбинация от лук и мед помага при настинки и грип

Един от най-популярните е мед в комбинацията с нарязан лук. Не бива да забравяме, че въпреки полезността си, медът и другите натурални съставки не изместват лечението, което ни е назначено от лекар. Въпреки това, по препоръка на нашия лекар, можем да го включим в менюто си.

5 чая при кашлица

Друга натурална комбинация при упорита кашлица е мед, ракия и масло, като някои заменят кравето масло със зехтин. Трите съставки е необходимо да бъдат в равни количества. Всичко се разбърква добре и получената смес се ближе (3-4 пъти на ден) тъй като маслото леко стяга.

Важно! Тази комбинация с мед не е подходяща за деца и като цяло е важно каквито и да било лекове от народната ни медицина да се съгласуват с наблюдаващия ви лекар.

Коментирай