Здраве и красота

Маски с кафе за подпухнали клепачи

За повече красота

07.11.2021г. / 11 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Може да имате идеална кожа на лицето си, но ако сутрин след сън или вечер клепачите са ви подпухнали, цялото лице придобива уморен вид. Подпухването им може да се дължи на редица фактори, сред които недоспиване, дехидратация, консумация на алкохол, солени/сладки храни, ген и други.

5 етерични масла за торбички под очите

Хубавото е, че освен специализираната козметика в грижа за този козметичен проблем, можем да прилагаме и домашни маски за разкрасяване на околоочния контур, които действат и срещу торбичките под очите. Маските с кафе са едни от тях. Знаем, че кофеинът озарява и стяга кожата.

Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме 2 маски с кафе срещу подпухнали клепачи.

Маска с белтък и кафе

Освен че белтъкът освежава кожата, помага и да бъде по-стегната. Тъй като съхраняваме яйцата в хладилник, това означава, че белтъкът ще е хладен, което ще допринесе за намаляване на подпухването на околоочната зона, снемайки и от усещането за умора. Отделете белтък в купичка и към него прибавете 2 ч. л. смляно кафе.

Свързани статии

Разбъркайте добре съставките и нанесете маската в областта на долния клепач. Двете маски за подпухнали клепачи, които споделяме с вас, бихте могли да нанесете върху цялото лице. След 10 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика.

3 причини да ползваме маски за околоочен контур и пачове

Маска с кафе, мед и прясно мляко

Млякото също има леко стягащо и ексфолиращо действие. Медът подхранва кожата, успокоява, изравнява тена ѝ и също спомага за това да бъде стегната. За тази маска ще ви бъдат необходими 2 ч. л. смляно кафе. Към тях добавете 1 ч. л. мед и няколко капки прясно мляко. Всичко се разбърква добре. С тази маска може да озарите кожата на цялото си лице, а не само зоната около очите. След 15 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика. Не забравяйте, че е важно маските за лице винаги да се нанасят върху предварително почистена кожа.

Коментирай