Здраве и красота

Коя е грешката, която допускате при бръснене на подмишниците?

И как да я поправите, за да няма раздразнения и враснали косми

10.11.2021г. / 11 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръсненето е най-популярният метод за обезкосмяване на подмишниците. Той е лесен, безболезнен, отнема само няколко минути и затова е предпочитан от много жени, а и мъже. Обикновено бръснем, като движим самобръсначката нагоре-надолу по дължина на подмишницата. Резултатът в повечето случаи е раздразнена кожа, зачервяване, сърбеж, враснали косми и други видове дискомфорт, които ни мъчат.

Грешки при бръсненето, които причиняват раздразнения

Според доктор Алисия Барба, дерматолог от Маями, цитирана от purewow.com, точно това е причината, поради която бръсненето причинява такова раздразнение на кожата на подмишниците. Това е и причината, която води до враснали косми и парещо усещане след бръснене.

Как да намалите дразненето след бръснене?

Ако използвате правилната техника за бръснене, това ще намали раздразненията и врастването на космите на подмишниците след бръснене. Според доктор Барба, трябва да движите самобръсначката под формата на буква Х, тоест да бръснете с кръстосани движения по повърхността на подмишницата.

Правилно бръснене на бикини линията

Тази техника помага да намалите дразненето и врастването, защото косъмчетата на подмишницата не растат в една посока, както е по краката и ръцете например, а растат в различни посоки.

Свързани статии

Бръсненето на подмишниците е най-ефективно, ако се прави с кръстосани движения. Така не само ще обхванете всички косъмчета, растящи в различни посоки, но и ще направите кожата си гладка и предпазена от раздразнения.

Грешки при бръсненето, които вредят на кожата

Защо тази техника работи?

Техниката на Х-образно бръснене на подмишниците е ефективна именно защото обхваща растежа на всички косъмчета без да се налага да повтаряте многократно движенията си, което е и причината за раздразненията. Бръсненето в Х-образна форма помага да премахнете всички косъмчета с по-малко движения, респективно с по-малко дразнения за кожата в тази деликатна област. Появата на враснали косъмчета също намалява, ако бръснете по този начин, смята доктор Барба.

Коментирай